FAKTA: Sam Mansours kriminelle løbebane

Dansk-marokkaneren Sam Mansour - tidligere Said Mansour - er født i 1960 i Marokko. Kom til Danmark i 1983 og fik dansk statsborgerskab i 1988. Han er kendt som boghandleren fra Brønshøj og vant til stor opmærksomhed fra politiet og efterretningstjenesten.

* 1995: Mansour er under mistanke for at planlægge terror mod FN-topmødet i København. Han bliver anholdt, men alle sigtelser droppes.

* 2003: Mansour observeres på en færge til Oslo og anholdes ved sin hjemrejse. Han løslades efter en ransagning af sit hjem.

* 2004: Mansour idømmes tre måneders ubetinget fængsel for våbenbesiddelse og hæleri. PET ransager igen Mansours hjem og konfiskerer et større parti videofilm, taler og sange, der opfordrer til hellig krig.

* 2005: Politiet ransager atter Mansours hjem og konfiskerer mere materiale med taler af al-Qaeda-lederne Abu Musab al-Zarqawi og Abu Qutada. Politiet finder over 3000 cd-romskiver, hvoraf en tredjedel er med yderliggående islamistisk indhold. Mansour anholdes, sigtes og varetægtsfængsles for at opfordre til terror.

* 2007: Mansour idømmes tre år og seks måneders fængsel ved Københavns Byret. Mens han sidder i fængslet og venter på dommen, hare han telefonisk og skriftlig kontakt til de fire terrortiltalte i Glostrup-sagen.

* 2009: Mansour løslades.

* 2014: Sam Mansour fremstilles i grundlovsforhør, igen sigtet for opfordring til terrorisme og hellig krig.

Kilde: Wikipedia og Ritzau

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip