FAKTA: Se analytikernes bud på TDC's største udfordringer

Den danske telegigant TDC har hentet en ny topchef i egne rækker. Selskabets bestyrelse har besluttet, at finansdirektør Pernille Erenbjerg skal afløse Carsten Dilling på posten.

Se analytikeres bud på hendes største udfordringer i jobbet nu og her:

* Mobiltelefoni:

TDC måtte i 2014 sige farvel til 153.000 private mobilabonnenter. Der blev sat en prop i kundeflugten i andet kvartal i år, hvor selskabet fik 13.000 nye mobilkunder, men samtidig faldt indtjening per kunde. TDC skal øge omsætningen per kunde i et hårdt presset marked.

* Tv:

39.000 kunder har forladt YouSee i første halvår af 2015. TDC må indrette sig efter kundernes behov for mere fleksible tv-løsninger frem for de traditionelle tv-pakker. Konkurrenten Stofa har lanceret en model, hvor kunderne selv kan sammensætte kanalerne på månedsbasis, og TDC må tage kampen om kunderne op.

* Erhverv:

Erhvervsforretningen er under voldsomt prispres. Der er en tendens til, at udbud bliver vundet på den laveste pris, og det er et kæmpe problem for TDC, som netop har slået sig op på at være førende på service og kvalitet frem for at være den billigste udbyder.

Kilder: Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank. Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

/ritzau/

Dagens Gossip