FAKTA: Se kravene for at få permanent ophold i Danmark

Her er de centrale betingelser for at få permanent opholdstilladelse i Danmark:

* Man skal have boet lovligt i Danmark i mindst fem år.

* Man må ikke have begået kriminalitet. Er man idømt fængselsstraf i et år og seks måneder eller mere, er man udelukket fra at få permanent opholdstilladelse. Er man idømt betinget eller ubetinget fængselsstraf i under et år og seks måneder, er man i en periode (karensperiode) udelukket fra at få permanent opholdstilladelse.

* Man må normalt ikke have forfalden gæld til det offentlige.

* Man må normalt ikke i de seneste tre år forud for indgivelsen af ansøgning om permanent opholdstilladelse have modtaget visse typer af offentlig hjælp.

* Man skal normalt have underskrevet en erklæring om integration og aktivt medborgerskab i det danske samfund.

* Man skal have bestået Prøve i Dansk 1 eller en danskprøve på et tilsvarende eller højere niveau.

* Man skal have været i ordinær fuldtidsbeskæftigelse og/eller under uddannelse i Danmark i mindst tre år inden for de seneste fem år forud for det tidspunkt, hvor man kan gives permanent opholdstilladelse.

* Man skal fortsat være i beskæftigelse eller under uddannelse på det tidspunkt, hvor Udlændingestyrelsen træffer afgørelse i sagen.

* Hvis man ikke opfylder betingelserne for permanent opholdstilladelse, kan man i stedet ansøge om en forlængelse af sin tidsbegrænsede opholdstilladelse. Man kan så på et senere tidspunkt søge om en permanent opholdstilladelse.

Kilde: Nyidanmark.dk

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip