FAKTA: Se tidligere sager om misrøgt af børn

Skrevet af admin

10/07/2014

Dagens topnyheder

En ny sag om misrøgt af et søskende par er dukket op. Folketingets Ombudsmand kalder kommunes håndtering af sagen - trods flere alarmklokker - for "fuldstændig uforsvarlig". Kommunen, der er anonymiseret af hensyn til børnene, har til 1. september til at forklare sig over for ombudsmanden.

Det var først, da det ene af børnene - en dreng på 9 år - i december 2012 blev indlagt på hospital med en alkoholpromille på cirka 2,57 efter at have drukket to-tre liter rødvin, at kommunen greb ind.

Andre sager om svigt og misrøgt af børn har allerede været en tur gennem retssystemet:

* Rebild-sagen: En 56-årig nordjysk far bliver af Vestre Landsret i 2012 idømt 12 års fængsel for groft misbrug af otte børn, heriblandt seks af sine egne. Værst gik det ud over mandens i dag 15-årige datter, som blev misbrugt, siden hun var fem år. I et enkelt tilfælde blev pigen hejst op i kroge i loftet, inden faren voldtog hende. Landsretten ændrede dommen fra byretten, som lød på forvaring.

* Esbjerg-sagen: En 41-årig familiefar fra Esbjerg blev i 2011 idømt syv års fængsel for at have begået sexovergreb mod otte børn gennem mere end 20 år. Manden nægtede under sagen alt, men ankede ikke dommen.

* Brønderslev-sagen: Et forældrepar fra Serritslev uden for Brønderslev blev i 2011 i Vestre Landsret dømt for systematisk vold, vanrøgt og misrøgt mod ni sammenbragte børn. Den 42-årige far blev idømt 11 års fængsel, mens moren på 38 år fik fire år bag tremmer.

* Sønderborg-sagen: Vestre Landsret idømte i 2010 en 60-årig mand fra Egypten ni års fængsel for at tvinge tre af sine døtre til forskellige former for sex og samleje. Misbruget foregik gennem syv år i familiens hjem i Sønderborg.

* Tinglev-sagen: En 54-årig far fra Tinglev i Sønderjylland fik i 2010 otte års fængsel i landsretten for seksuelt misbrug af sin datter. Misbruget begyndte, da hun var 12 år. Pigens mor, der er retarderet, blev også fundet skyldig i misbrug af pigen og sine to sønner og blev dømt til anbringelse på en institution.

* Nakskov-sagen: En 42-årig mand fra Nakskov blev i 2010 idømt 10 års fængsel for at have misbrugt sin datter, siden hun var 15 måneder gammel. Overgrebene fandt sted gennem seks år. Manden blev også dømt for at have distribueret børneporno, blandt andet billeder af datteren.

* Tøndersagen: En 47-årig mand idømtes i 2007 10 års fængsel for at have misbrugt sin datter og for at have stillet hende til rådighed for andre mænd. Misbruget fandt sted, da pigen var 10-11 år. Pigens mor fik en tidsubestemt behandlingsdom for medvirken til incest. 15 mænd blev idømt tilsammen 45 års fængsel for at have misbrugt pigen.

/ritzau/