FAKTA: Seks frække fra den nye radikale Rohde

Skrevet af admin

19/12/2015

Dagens topnyheder

Jens Rohde blev under sine 22 år i Venstre kendt som partiets løsgående missil, og han skød gerne med skarpt i sine politiske kommentarer.

Her er et overblik over nogle af den tidligere Venstre-profils fuldtræffere og afbrændere.

* Løsgående missil

- Med et glimt i øjet kan jeg sige, at hun endnu har til gode at se mit missil, så jeg tager det roligt.

Socialdemokraternes daværende formand Helle Thorning-Schmidt kaldte ham i 2006 "et løsgående missil", da han havde kritiseret Socialdemokraternes ledelse under Muhammed-krisen.

* Indre Mission

- Jeg vil tillade mig at sige det ligeud, at man efter min mening gør Gud til en småtskåren moralist ved at syndiggøre for eksempel sex før ægteskabet. At blande moral og kristendom sammen på en sådan måde, at man bruger moralske og etiske værdier til at straffe og tvinge folk ind under "nåden", er for mig uacceptabelt.

Folketingets åbningsgudstjeneste blev i 2003 holdt af en præst fra Indre Mission. Jens Rohde brugte derfor sin tid i Christiansborgs fitnesscenter. I 2006 forlod Jens Rohde Folkekirken.

* TV2-direktør

- Jeg spørger bare: Hvad hvis det var en mand, der stillede op som statsministerkandidat med lige så lidt erfaring? Hun kommer ind i Folketinget uden at have vist noget og bliver formand. Hvordan ville den danske presse have reageret, hvis hun var en mand?

I 2007 blev Rohde direktør for TV2 Radio, da han forlod Folketinget. Flere mente, at kommentaren om Helle Thorning-Schmidt var upassende for en direktør for en delvis statsstøttet radiostation, selv om han endnu ikke var tiltrådt.

* Irak-krigen

- Jeg har aldrig mødt et menigt menneske uden for Christiansborg, som ikke havde opfattelsen, at masseødelæggelsesvåben var den centrale grund til krigen. Det må man jo bare vedstå sig. Vi er nødt til at erkende, at vi i offentligheden skabte et billede af masseødelæggelsesvåben. Hvad der så står i lovteksten bagefter, det er juristeri.

Jens Rohde stillede efter sin tid på TV2 op til EU-Parlamentsvalget, hvor han blev spidskandidat for Venstre. Her blandede han sig i flere aktuelle dagsordner.

Søren Pind krævede citaterne trukket tilbage, men Jens Rohde nægtede.

* "Master of the Universe"

Jens Rohde skulle opgive sit navn og stilling til EU i 2012 i forbindelse med EU-Parlamentsvalget.

* Om Løkke

- Det her er en historie, der bare bliver ved og ved og ved med at gentage sig (...) Vi kan ikke gå til et folketingsvalg med en konstant angst for, hvad der kommer i morgen.

- Det, jeg siger nu, er bygget op over længere tid. Det er tydeligt, at folket har mistet tilliden til Lars Løkke Rasmussen, og det har jeg også.

Jens Rohde var i maj 2014 blandt de Venstre-medlemmer, som åbent krævede, at Lars Løkke Rasmussen trak sig som formand for partiet. Udtalelsen faldt i kølvandet på formandens sager, som blandt andet handlede om, at Venstre havde købt tøj og rejser til Løkke for over 150.000 kroner.

Kilder: Ritzau, Kristeligt Dagblad, Viborg Stifts Folkeblad, Politiken.

/ritzau/