FAKTA: Seks kommunale ligestillingsprojekter får penge

Inden for tre indsatsområder - sundhed og forebyggelse, beskæftigelse og aktivering samt folkeskolen - skal seks kommunale projekter medtænke køn.

Ligestillingsministeriet giver til dette formål fem millioner kroner til fordeling blandt disse projekter:

* Center for Kræft og Sundhed København skal udvikle viden om, hvorfor få mænd benytter tilbuddet om rehabilitering, og hvilke behov mænd har.

* I Svendborg Kommune skal der arbejdes for, at flere mænd tager ansvar for deres egen sundhed gennem to af kommunens eksisterende sundhedstilbud om vægttab og kronikerindsats, så de i højere grad appellerer til og tager højde for mænds behov.

* Arbejdsmarkedscenter Midt i Aarhus Kommune vil gennem uddannelsesvejledning, fysisk træning, almenundervisning og aktivt medborgerskab prøve at få etniske kvinder og mænd på arbejdsmarkedet.

* I Næstved Kommune vil man gennem en tidlig og helhedsorienteret beskæftigelsesindsats modvirke, at enlige mødre/forældre ender på kontanthjælp.

* University College Sjælland følger op på et større forskningsprojekt for at udvikle værktøjer til at forhindre, at marginaliserede drenge og piger i folkeskolen bliver modtagelige over for radikalisering.

* Sundhedsværkstedet i Thisted, Morsø og Vesthimmerlands kommuner vil øge ligestilling i forhold til sundhed og udvikle målrettede metoder til rekruttering af mænd til konkrete sundhedstilbud.

Kilde: Ministeriet for Ligestilling og Kirke

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip