FAKTA: Seks kommunale ligestillingsprojekter får penge

Inden for tre indsatsområder - sundhed og forebyggelse, beskæftigelse og aktivering samt folkeskolen - skal seks kommunale projekter medtænke køn.

Ligestillingsministeriet giver til dette formål fem millioner kroner til fordeling blandt disse projekter:

* Center for Kræft og Sundhed København skal udvikle viden om, hvorfor få mænd benytter tilbuddet om rehabilitering, og hvilke behov mænd har.

* I Svendborg Kommune skal der arbejdes for, at flere mænd tager ansvar for deres egen sundhed gennem to af kommunens eksisterende sundhedstilbud om vægttab og kronikerindsats, så de i højere grad appellerer til og tager højde for mænds behov.

* Arbejdsmarkedscenter Midt i Aarhus Kommune vil gennem uddannelsesvejledning, fysisk træning, almenundervisning og aktivt medborgerskab prøve at få etniske kvinder og mænd på arbejdsmarkedet.

* I Næstved Kommune vil man gennem en tidlig og helhedsorienteret beskæftigelsesindsats modvirke, at enlige mødre/forældre ender på kontanthjælp.

* University College Sjælland følger op på et større forskningsprojekt for at udvikle værktøjer til at forhindre, at marginaliserede drenge og piger i folkeskolen bliver modtagelige over for radikalisering.

* Sundhedsværkstedet i Thisted, Morsø og Vesthimmerlands kommuner vil øge ligestilling i forhold til sundhed og udvikle målrettede metoder til rekruttering af mænd til konkrete sundhedstilbud.

Kilde: Ministeriet for Ligestilling og Kirke

/ritzau/

Dagens Gossip