FAKTA: Smykkegigant startede med én dansk butik

Smykkegiganten Pandora har tirsdag aflagt regnskab for tredje kvartal, hvor omsætningen endnu engang steg markant. Læs om smykkeselskabet her:

* Pandoras smykker sælges i dag i mere end 90 lande fordelt på seks kontinenter via cirka 9500 forhandlere, herunder mere end 1500 konceptbutikker.

* Selskabet har over 14.200 medarbejdere, hvoraf de 10.000 arbejder i Gemopolis i Thailand, hvor Pandoras smykker fremstilles.

* Men historien om Pandora starter i 1982 i København, hvor ægteparret Winnie og Per Enevoldsen åbnede en enkelt smykkebutik.

* Hovedkontoret ligger fortsat i Københavns-området.

* Pandoras omsætning er vokset massivt i de senere år, men selskabet har også været igennem markante nedjusteringer og voldsomme kursfald siden børsnoteringen i oktober 2010.

* Værst gik det i august 2011, hvor Pandora fremlagde et halvårsregnskab med en kraftig nedjustering, hvilket udløste et fald i aktiekursen på over 70 procent, så en aktie kunne erhverves for 51 kroner.

* Efterfølgende har Pandora haft held med at vende udviklingen blandt andet ved at satse på et bredere produktgrundlag. Aktiekursen er mangedoblet siden bunden i 2011.

* I 2014 var omsætningen vokset til knap 12 milliarder kroner. I år venter Pandora, at den lander på mere end 16 milliarder kroner.

Kilder: Pandora, Ritzau

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip