FAKTA: Starbucks sælger for dyre kaffebønner til sig selv

Ifølge EU-Kommissionen med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen har Holland givet særlige skattefordele til Starbucks, hvilket er ulovligt ifølge EU-regler for statsstøtte. Læs om skattesagen her:

* Sagen drejer sig om Starbucks europæiske selskab Starbucks Manufacturing, som sælger og distribuerer kaffe og andre produkter til kædens kaffebarer i Europa, Mellemøsten og Afrika.

* EU-Kommissionens undersøgelse viser, at de hollandske skattemyndigheder siden 2008 har givet Starbucks nogle skattefordele, som strider mod reglerne for statsstøtte.

* De ulovlige skattefordele skyldes ifølge kommissionen, at Starbucks betaler et stort beløb for rettigheder til viden om kafferistning til et andet selskab i kaffekoncernen, Alki, som er baseret i Storbritannien.

* Modellen er højst usædvanlig og betyder, at en del af det beløb, som Starbucks burde betale skat af i Holland, overføres til Alki, som hverken er forpligtet til at betale selskabsskat i Holland eller England.

* Dertil kommer, at Starbucks hollandske selskab har betalt overpriser for grønne kaffebønner til et helt tredje Starbucks-selskab, Starbucks Coffee Trading, som har hjemme i Schweiz.

* Derfor har EU-Kommissionen pålagt Holland at indkræve mellem 20 og 30 millioner euro i skat af Starbucks, hvilket svarer til mellem omkring 150 og 224 millioner kroner.

Kilder: EU-Kommissionen

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip