FAKTA: Syriens største by trues af katastrofal udvikling

Mindst 202 civile er i den seneste uge blevet dræbt i den syriske storby Aleppo, som ifølge FN trues af en "katastrofal udvikling."

Aleppo er delt i en regeringsvenlig og regeringsfjendtlig del.

Mindst 123 personer, deriblandt 18 børn, er blevet dræbt under luftangreb mod de oprørskontrollerede dele af byen, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Samtidig er 71 civile, heriblandt 13 børn, blevet dræbt i de regeringskontrollerede dele af Aleppo.

Desuden er mindst otte civile blev dræbt ved regimets beskydning af områder, som ikke er under dets kontrol.

Aleppo er den største by i Syrien og er sammen med landets hovedstad, Damaskus, en af de ældste - fortsat beboede - byer i verden.

Der kom for alvor fokus på Aleppo, da oprørsgrupper gik ind i byen i 2012 for at vinde kontrol over den nordlige del af Syrien, hvor Aleppo ligger.

Efterfølgende har syriske regeringsstyrker - senest i samarbejde med russiske tropper - bombarderet Aleppo for at genvinde kontrol over byen.

Flere kulturelle bygninger og områder er blevet bombet i Aleppo under krigen, der har forårsaget store ødelæggelser og mange steder lagt storbyen i ruiner.

Dele af byens velkendte Umayyad-moské er brændt ned, mens også Aleppos gamle basar, der er på Unescos liste over verdensarv, har været udsat for brand.

Kilde: Reuters

/ritzau/

Dagens Gossip