FAKTA: Taffelmenu står på fisketerrin og roulade

Skrevet af admin

01/01/2016

Dagens topnyheder

Dronningen byder repræsentanter for regeringen, politiet, kirken og militæret på storslået middag til nytårstaffel på årets første dag.

Menuen består af fisk, vildt, grønt og sødt:

* Forretten består af fisketerrin med gelé af grønne tomater, fennikel og selleri crudite.

* Hovedretten består af dyreryg med vildt sauce, sauteret majs og pommes anna.

* Herefter følger en grøn salat med rødbede og vinaigrette.

* Til dessert serveres der roulade med pomerans.

* Til maden får gæsterne skænket Rosenborgvin eller Rhinskvin op i glassene. Vinen har siden 1598 med få undtagelser været fast bestanddel af det kongelige nytårstaffel 1. januar.

Smagen på Rhinskvin er karakteristisk, ejendommelig og var før i tiden også særdeles sur.

Det var Christian den IV, der indførte Rhinskvin til det danske hof i slutningen af 1500-tallet. Vinen stammer fra Schloss Fürstenbeg i Bacharach, som er en vigtig havneby på Rhinens vestbred.

Kilder: Kongehuset.dk

/ritzau/