FAKTA: Teenage-drabet der satte Ferguson i brand

Skrevet af admin

24/11/2014
Ifølge Washington Post bliver det senere mandag offentliggjort, om der skal rejses tiltale mod den betjent, der i august skød og dræbte en sort teenager i Ferguson.* Den 9. august blev den 18-årige sorte teenager Michael Brown skudt og dræbt af den hvide politimand Darren Wilson i Ferguson, en forstad til byen St. Louis i Missouri, USA.* Omstændighederne er ikke klare. Brown var ubevæbnet og på gaden sammen med en kammerat, da han blev skudt.* Darren Wilson har sagt, at han skød i selvforsvar. Brown blev skudt mindst seks gange.* Politiet har sagt, at Brown var mistænkt for umiddelbart inden de fatale skud at have begået et røveri, hvor han stjal cigarer.* Politiet har senere sagt, at Darren Wilson kom i klammeri med Brown, som skal have forsøgt at tage politimandens våben.* Øjenvidnet, der var sammen med Brown, siger, at Brown ikke sloges med betjenten. Brown rakte hænderne i vejret, men blev skudt flere gange i hovedet og brystet, hævder vidnet.* Den 10. august ender et mindeoptog med plyndringer og sammenstød med politiet. Over 30 bliver anholdt.* Den 11. august bruger politiet for første gang tåregas til at opløse en demonstration. 15 anholdes.* Den 16. august erklærer guvernør Jay Nixon undtagelsestilstand i Ferguson-området.* Den 18. august indkalder guvernøren Nationalgarden til at genoprette ro og orden i Ferguson.* Den 22. august indledes en gradvis tilbagetrækning af Nationalgarden. * Den 24. august deltager Browns forældre i demonstration mod politiet, hvor de opfordrer til ro under begravelsen af deres søn. * Den 25. august begraves Michael Brown.Kilder: AFP, CNN, Reuters, USA Today.

Mest læste i dag

Ifølge Washington Post bliver det senere mandag offentliggjort, om der skal rejses tiltale mod den betjent, der i august skød og dræbte en sort teenager i Ferguson.

* Den 9. august blev den 18-årige sorte teenager Michael Brown skudt og dræbt af den hvide politimand Darren Wilson i Ferguson, en forstad til byen St. Louis i Missouri, USA.

* Omstændighederne er ikke klare. Brown var ubevæbnet og på gaden sammen med en kammerat, da han blev skudt.

* Darren Wilson har sagt, at han skød i selvforsvar. Brown blev skudt mindst seks gange.

* Politiet har sagt, at Brown var mistænkt for umiddelbart inden de fatale skud at have begået et røveri, hvor han stjal cigarer.

* Politiet har senere sagt, at Darren Wilson kom i klammeri med Brown, som skal have forsøgt at tage politimandens våben.

* Øjenvidnet, der var sammen med Brown, siger, at Brown ikke sloges med betjenten. Brown rakte hænderne i vejret, men blev skudt flere gange i hovedet og brystet, hævder vidnet.

* Den 10. august ender et mindeoptog med plyndringer og sammenstød med politiet. Over 30 bliver anholdt.

* Den 11. august bruger politiet for første gang tåregas til at opløse en demonstration. 15 anholdes.

* Den 16. august erklærer guvernør Jay Nixon undtagelsestilstand i Ferguson-området.

* Den 18. august indkalder guvernøren Nationalgarden til at genoprette ro og orden i Ferguson.

* Den 22. august indledes en gradvis tilbagetrækning af Nationalgarden.

* Den 24. august deltager Browns forældre i demonstration mod politiet, hvor de opfordrer til ro under begravelsen af deres søn.

* Den 25. august begraves Michael Brown.

Kilder: AFP, CNN, Reuters, USA Today.