FAKTA: Ti byggerier ved kysten skal tiltrække turister

Skrevet af admin

03/03/2016
1,7 millioner ekstra overnattende gæster hvert år. Så mange turister forventer kommunerne at kunne tiltrække med de ti nye kystnære projekter. Men kommunerne har ikke kunnet tage højde for i deres beregninger, hvor mange turister de øvrige projekter vil tiltrække, og eksperter frygter, at der vil stå halvtomme badelande ved kysterne. Her kan du se de ti projekter. * Søndervig Feriepark i Ringkøbing-Skjern Kommune: 500 feriehuse, Nordeuropas største badeland, fællesfaciliteter og wellness-faciliteter.* Aquapark Møn i Vordingborg Kommune: Et ferie- og oplevelsescenter samt en ferieboligbebyggelse på op til 500 enheder på den gamle sukkerfabrik.* Nordals Ferieresort i Sønderborg Kommune: To hoteller, op til 400 ferieboliger, to campingpladser, vandoplevelser, marina med 100 bådpladser, butikker og restauranter og stisystemer.* Safari Lodge Knuthenborg i Lolland Kommune: 200 tematiserede overnatningsenheder og dertil hørende konference- og spisefaciliteter i tilknytning til Knuthenborg Safaripark.* Besøgscenter ved Stevns Klint i Stevns Kommune: Besøgscenter om Stevns Klint, der er udpeget som Unesco Verdensarv. Desuden naturlegeplads, stier og nye trapper.* Blåvand Strandpark i Varde Kommune: Wellness-faciliteter, 50 luksusferielejligheder og restaurant samt en naturpromenade mellem Blåvand Strandpark og Hvidbjerg Strand.* Løkken Klithotel i Hjørring Kommune: Nedslidt hotel erstattes af et nyt med 34 værelser. Derudover konferencefaciliteter, restaurant og udsigtsplatform i klitterne.* Øhavscenter Christiansminde i Svendborg Kommune: Hotelværelser bygget ind i terrænet, cykelsti og promenade.* New Nordic Coast i Gribskov Kommune: Nyt strandhotel, strandmole med havbad.* Strandliv Fjellerup i Norddjurs Kommune: Byggeri med fokus på leg, læring og sport langs Fjellerup Strands 2,5 kilometer kyststrækning.* Ud over de ti, der er kommet med i forsøgsordningen, vil to projekter kunne gennemføres inden for de gældende regler i Planloven og Naturbeskyttelsesloven.Det drejer sig om Marielyst Pier i Guldborgsund Kommune og to kyststier i Odsherred Kommune.Kilder: Erhvervs- og Vækstministeriet

Dagens topnyheder

1,7 millioner ekstra overnattende gæster hvert år. Så mange turister forventer kommunerne at kunne tiltrække med de ti nye kystnære projekter.

Men kommunerne har ikke kunnet tage højde for i deres beregninger, hvor mange turister de øvrige projekter vil tiltrække, og eksperter frygter, at der vil stå halvtomme badelande ved kysterne.

Her kan du se de ti projekter.

* Søndervig Feriepark i Ringkøbing-Skjern Kommune: 500 feriehuse, Nordeuropas største badeland, fællesfaciliteter og wellness-faciliteter.

* Aquapark Møn i Vordingborg Kommune: Et ferie- og oplevelsescenter samt en ferieboligbebyggelse på op til 500 enheder på den gamle sukkerfabrik.

* Nordals Ferieresort i Sønderborg Kommune: To hoteller, op til 400 ferieboliger, to campingpladser, vandoplevelser, marina med 100 bådpladser, butikker og restauranter og stisystemer.

* Safari Lodge Knuthenborg i Lolland Kommune: 200 tematiserede overnatningsenheder og dertil hørende konference- og spisefaciliteter i tilknytning til Knuthenborg Safaripark.

* Besøgscenter ved Stevns Klint i Stevns Kommune: Besøgscenter om Stevns Klint, der er udpeget som Unesco Verdensarv. Desuden naturlegeplads, stier og nye trapper.

* Blåvand Strandpark i Varde Kommune: Wellness-faciliteter, 50 luksusferielejligheder og restaurant samt en naturpromenade mellem Blåvand Strandpark og Hvidbjerg Strand.

* Løkken Klithotel i Hjørring Kommune: Nedslidt hotel erstattes af et nyt med 34 værelser. Derudover konferencefaciliteter, restaurant og udsigtsplatform i klitterne.

* Øhavscenter Christiansminde i Svendborg Kommune: Hotelværelser bygget ind i terrænet, cykelsti og promenade.

* New Nordic Coast i Gribskov Kommune: Nyt strandhotel, strandmole med havbad.

* Strandliv Fjellerup i Norddjurs Kommune: Byggeri med fokus på leg, læring og sport langs Fjellerup Strands 2,5 kilometer kyststrækning.

* Ud over de ti, der er kommet med i forsøgsordningen, vil to projekter kunne gennemføres inden for de gældende regler i Planloven og Naturbeskyttelsesloven.

Det drejer sig om Marielyst Pier i Guldborgsund Kommune og to kyststier i Odsherred Kommune.

Kilder: Erhvervs- og Vækstministeriet