FAKTA: Ti gode råd til sikker online-sommerferie

Ud over din smartphone tager du måske din tablet eller computer med på ferien. Facebook og Instagram skal trods alt fodres med lækre strandbilleder, og måske skal du også tjekke arbejdsmail samt sikre, at den hårdtprøvede bankkonto overlever feriens udskejelser.

Inden afrejse bør du følge disse fem råd:

* 1: Husk at lave en backup af dine data - enten online eller på en fysisk harddisk.

* 2: Installer antivirus og hold det opdateret.

* 3: Det er vigtigt at opdatere med den nyeste software på dine enheder - også når det gælder apps.

* 4: Man kan få firewall til både computer, tablet og smartphone, og den bør altid være slået til, når du surfer på et offentligt wi-fi.

* 5: Beskyt dine mobile enheder med en solid adgangskode. Du kan også sikre din mobil med et anti-tyveri-program, der kan spore, låse eller endda slette telefonens indhold, hvis du skulle miste den.

Imens du er på ferie, bør du huske disse fem råd:

* 1: Spørg en ansat på hotellet eller restauranten om det præcise navn på netværket. Så undgår du at hoppe på et falsk netværk.

* 2: Du bør som udgangspunkt aldrig gå på netbank eller foretage onlineshopping, mens du benytter offentligt wi-fi.

* 3: Hvis du har brug for at downloade apps til at hjælpe dig med at finde hoteller, restauranter og museer, så sørg for at installere apps fra pålidelige og anerkendte kilder.

* 4: Sørg for at din computer ikke har automatisk deling aktiveret, ellers kan du risikere, at computeren står og leder efter andre netværk, uden at du opdager det.

* 5: Tænk dig om, når du surfer, og undgå ukendte hjemmesider og klik ikke på mistænkelige links.

Kilde: Bitdefender

/ritzau/

Dagens Gossip