FAKTA: Tidslinje over sagen om kursfusk i Parken

* I de ni første måneder af 2008 opkøber Parken Sport & Entertainment egne værdipapirer til en værdi af op mod 265 millioner kroner, og det får flere eksperter til at udtrykke frygt for kursmanipulation.

* 16. august 2010: Finanstilsynet anmelder Parken Sport & Entertainment til Bagmandspolitiet for ulovlig kursmanipulation på baggrund af, at Parken mellem november 2007 og oktober 2008 købte cirka 117.000 af egne aktier i markedet, svarende til cirka en tredjedel af det samlede køb.

Parken har i kraft af sin dominerende position og de store daglige køb været med til at puste kursen kunstigt op, lyder det fra Finanstilsynet om anmeldelsen.

* 30. august 2011: Bagmandspolitiet sigter selskabet bag Parken Sport & Entertainment for kursmanipulation i forbindelse med selskabets køb af egne aktier i perioden 12. november 2007 til den 27. oktober 2008.

Det er den tidligere ledelse med direktør Jørgen Glistrup og bestyrelsesformand Flemming Østergaard i spidsen, som er i Bagmandspolitiets søgelys, samt nuværende koncerndirektør Anders Hørsholt.

* 7. november 2013: Bagmandspolitiet er klar med tiltaler i sagen efter mere end tre års efterforskning. Der rejses straffesager mod Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder.

* Tiltalen gælder 95.000 aktier til en værdi af 113 millioner kroner, som Parken opkøbte gennem bankerne FIH Erhvervsbank og Capinordic Bank. Parken anvendte aktierne til aktieoptionsaftaler og som betaling i forbindelse med et konkret projekt.

* Tiltalen sker efter en paragraf, der kan give op til fire års fængsel. Både Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard nægter sig skyldige i anklagerne.

* Der er i alt rejst tiltale mod fire personer, hvoraf to er beskyttet af navneforbud, samt de to selskaber Parken Sport & Entertainment A/S og FIH Erhvervsbank A/S.

* En medarbejder i Parken er tiltalt i sagen, men det er ikke den nuværende koncerndirektør i Parken, Anders Hørsholt, oplyser Parken til fondsbørsen.

/ritzau/

Dagens Gossip