FAKTA: Tiltale i Danmarks største hackingsag

Skrevet af admin

01/09/2014

Mest læste i dag

Statsadvokaten for København har rejst tiltale mod den svenske it-ekspert Gottfrid Svartholm Warg og en 21-årig dansker for blandt andet omfattende forstyrrelse af informationssystemer og groft hærværk.

Her er de paragraffer i straffeloven, de er tiltalt for at have overtrådt:

§ 193. Den, der på retsstridig måde fremkalder omfattende forstyrrelse i driften af almindelige samfærdselsmidler, offentlig postbesørgelse, telegraf- eller telefonanlæg, radio- eller fjernsynsanlæg, informationssystemer eller anlæg, der tjener til almindelig forsyning med vand, gas, elektrisk strøm eller varme, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 år.

§ 263. Stk. 2. Med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder straffes den, der uberettiget skaffer sig adgang til en andens oplysninger eller programmer, der er bestemt til at bruges i et informationssystem.

Stk. 3. Begås de i stk. 1 eller 2 nævnte forhold med forsæt til at skaffe sig eller gøre sig bekendt med oplysninger om en virksomheds erhvervshemmeligheder eller under andre særligt skærpende omstændigheder, kan straffen stige til fængsel indtil 6 år. På samme måde straffes de i stk. 2 nævnte forhold, når der er tale om overtrædelser af mere systematisk eller organiseret karakter.

§ 291. Stk. 2. Øves der hærværk af betydeligt omfang eller af mere systematisk eller organiseret karakter (....) kan straffen stige til fængsel i 6 år.

/ritzau/