FAKTA: Trusler og angreb mod aviser

Bevæbnede mænd har onsdag stormet Paris-redaktionen for det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo og har dræbt mindst 12 personer - heriblandt to politifolk, oplyser de franske myndigheder.

Det er ikke første gang, at europæiske aviser er blevet angrebet og truet:

I november 2013 blev en fotograf på den franske avis Liberation skudt og såret, da en ukendt mand trængte ind på bladets redaktion i Paris.

Den svenske avis Östgöta Correspondenten blev i 2013 truet af to mænd, som krævede en artikel fjernet fra avisens hjemmeside. Efterfølgende modtog avisen skriftlige trusler.

Det satiriske magasin Charlie Hebdo blev i november 2011 udsat for et brandattentat, efter at avisen havde trykt en forside med profeten Muhammed.

Morgenavisen Jyllands-Posten har været udsat for en del trusler, og politiet har blandt andet afværget et planlagt angreb på avisens redaktion i København. I 2010 blev flere mistænkte anholdt for at ville udføre en terrorhandling mod avisen.

Nytårsdag 2010 blev Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard angrebet i sit hjem. Tegneren gemte sig i et sikret rum, og fysisk kom han ikke noget til.

/ritzau/

Dagens Gossip