FAKTA: Udlandets interesse for danske asylstramninger

Mandag skal udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) forklare og forsvare de omstridte danske asylstramninger i Europaparlamentets borgerrettighedsudvalg.

Især forslaget om at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande har skabt debat ud over de danske grænser.

Her er et uddrag af kommentarer og udtalelser fra udenlandske medier, organisationer, institutioner og politikere:

* 13. januar: Både The Wall Street Journal, BBC, CNBC og The Telegraph giver spalteplads til de danske asylstramninger. The Wall Street Journal skriver blandt andet:

"Den danske regering har sikret sig opbakning til et forslag om at konfiskere kontanter og værdigenstande fra asylansøgere til at dække nogle af omkostningerne for deres ophold. Det viser, hvordan mistilliden til flygtninge vokser på tværs af Europa".

Samme dag bekendtgjorde EU-Kommissionen, at den vil se nærmere på, om stramningerne lever op til alle EU-regler. Det forsikrede kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, på et pressemøde i Bruxelles.

* 14. januar: International New York Times bringer historien om de danske stramninger på forsiden:

"Danmark, som engang brystede sig af sin åbenhed over for udlændinge, har sendt et noget andet budskab til flygtninge og migranter i løbet af de seneste måneder: Tænk jer om en ekstra gang, før I kommer hertil", lyder det i artiklen.

* 20. januar: Et flertal på 188 medlemmer af EU-Parlamentet mod 108 beslutter, at den danske regering skal inviteres til et møde i borgerrettighedsudvalget for at forklare lovforslaget.

* 21. januar: Kristian Jensen var til den femårige høring i menneskerettigheder ved FN's Menneskerettighedskommissionen. Her rettede flere lande kritik mod den danske asylpolitik.

Centralt var blandt andet den meget omtalte smykkelov og de strammere regler for familiesammenføring. Blandt andre USA, Irland og Sverige havde kritiske holdninger til den danske udlændingekurs.

Kilder: DR, Berlingske og Ritzau.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip