FAKTA: Unge med problemer i hjemmet søger ikke hjælp

Ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at mange af de unge, der oplever vold, seksuelle overgreb eller misbrugsproblemer i hjemmet eller i omgangskredsen ikke søger hjælp.

I undersøgelsen bliver cirka 1500 unge i 8.-klasse i 15 års alderen spurgt om deres erfaringer.

* Otte procent af de unge svarer, at de har haft behov for hjælp i forbindelse med vold i hjemmet, mens det er under halvdelen af dem, der har opsøgt hjælp.

* Seks procent af de unge i panelet har haft behov for hjælp i forbindelse med alkohol og stoffer, og her har lidt under halvdelen opsøgt hjælp.

* Fem procent af de unge har haft behov for hjælp i forbindelse med seksuelle overgreb, og der har præcis halvdelen opsøgt hjælp.

* 35 procent af pigerne og 24 procent af drengene vil opsøge hjælp hos deres forældre, hvis der er problemer med vold i hjemmet eller hos andre.

* 12 procent af de unge, der ikke bor i kernefamilier, har haft behov for at opsøge hjælp på grund af vold i hjemmet. Kun 6 procent af de unge fra kernefamilier har haft samme behov.

* 15 procent af de unge med anden etnisk baggrund end dansk har haft behov for at opsøge hjælp i relation til vold i hjemmet. For etnisk unge er det syv procent.

* 12 procent af de unge, der oplever, at deres familie har færre penge end gennemsnittet, har haft behov for at opsøge hjælp i relation til vold i hjemmet. Det er kun seks procent hos unge, der vurderer, at de kommer fra en økonomisk gennemsnitsfamilie.

* 12 procent af de unge er i tvivl om, hvor de skal søge hjælp i tilfælde af vold i hjemmet. 15 procent er i tvivl i tilfælde af seksuelle overgreb, og 21 procent i tilfælde af misbrug af alkohol eller stoffer i hjemmet.

* 1,1 procent af de unge har haft brug for hjælp i relation til både vold i hjemmet, seksuelle overgreb og alkohol eller stoffer. Det svarer til 752 unge på landsplan.

* De kvantitative data er resultatet af en spørgeskemaundersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel.

* Panelet er etableret ved en stikprøve foretaget af Danmarks Pædagogiske Universitet, og består af 2337 8.-klasses-elever fordelt på 114 skoler. 1537 unge har besvaret spørgeskemaet.

Kilde: Børnerådet

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip