FAKTA: Unge med problemer i hjemmet søger ikke hjælp

Skrevet af admin

28/10/2015

Mest læste i dag

Ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at mange af de unge, der oplever vold, seksuelle overgreb eller misbrugsproblemer i hjemmet eller i omgangskredsen ikke søger hjælp.

I undersøgelsen bliver cirka 1500 unge i 8.-klasse i 15 års alderen spurgt om deres erfaringer.

* Otte procent af de unge svarer, at de har haft behov for hjælp i forbindelse med vold i hjemmet, mens det er under halvdelen af dem, der har opsøgt hjælp.

* Seks procent af de unge i panelet har haft behov for hjælp i forbindelse med alkohol og stoffer, og her har lidt under halvdelen opsøgt hjælp.

* Fem procent af de unge har haft behov for hjælp i forbindelse med seksuelle overgreb, og der har præcis halvdelen opsøgt hjælp.

* 35 procent af pigerne og 24 procent af drengene vil opsøge hjælp hos deres forældre, hvis der er problemer med vold i hjemmet eller hos andre.

* 12 procent af de unge, der ikke bor i kernefamilier, har haft behov for at opsøge hjælp på grund af vold i hjemmet. Kun 6 procent af de unge fra kernefamilier har haft samme behov.

* 15 procent af de unge med anden etnisk baggrund end dansk har haft behov for at opsøge hjælp i relation til vold i hjemmet. For etnisk unge er det syv procent.

* 12 procent af de unge, der oplever, at deres familie har færre penge end gennemsnittet, har haft behov for at opsøge hjælp i relation til vold i hjemmet. Det er kun seks procent hos unge, der vurderer, at de kommer fra en økonomisk gennemsnitsfamilie.

* 12 procent af de unge er i tvivl om, hvor de skal søge hjælp i tilfælde af vold i hjemmet. 15 procent er i tvivl i tilfælde af seksuelle overgreb, og 21 procent i tilfælde af misbrug af alkohol eller stoffer i hjemmet.

* 1,1 procent af de unge har haft brug for hjælp i relation til både vold i hjemmet, seksuelle overgreb og alkohol eller stoffer. Det svarer til 752 unge på landsplan.

* De kvantitative data er resultatet af en spørgeskemaundersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel.

* Panelet er etableret ved en stikprøve foretaget af Danmarks Pædagogiske Universitet, og består af 2337 8.-klasses-elever fordelt på 114 skoler. 1537 unge har besvaret spørgeskemaet.

Kilde: Børnerådet

/ritzau/