FAKTA: Værd at vide om årets festival i Cannes

I år er det blandt andet den danske skuespiller Mads Mikkelsen, som skal være med til at afgøre, hvem der modtager den prestigefyldte filmpris Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes. Formand for juryen bliver den australske instruktør George Miller.

* I 2012 var Mads Mikkelsen selv vinder af en af de helt store priser i Cannes, da han blev kåret som Bedste Mandlige Hovedrolle for sin præstation i Thomas Vinterbergs film "Jagten".

* Det er 69. gang, filmfestivalen i Cannes i Sydfrankrig bliver afholdt.

* Festivalen strækker sig fra den 11. til den 22. maj.

* Festivalen skulle have været afholdt første gang i 1939, men måtte udsættes på grund af krigen. Derfor var det først i 1946, den første gang fandt sted.

* Festivalen bliver især brugt til at fremvise europæiske film. Både filmstjerner, instruktører og producere deltager i festivalen, der bliver massivt dækket af medier fra hele verden.

* Den danske instruktør Nicolas Winding Refn har mulighed for at tage prisen Guldpalmen med sig hjem fra årets filmfestival i Cannes. Nicolas Winding Refns film "The Neon Demon" er udtaget til at være med i hovedkonkurrencen.

* Filmfestivalens mest prestigefyldte pris er Guldpalmen, som de danske instruktører Lars von Trier, og Bille August tidligere har vundet. Sidstnævnte endda to gange.

* Woody Allens åbner årets festival med premieren på sin nyeste film "Café Society".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip