Fakta: Vejen frem for VW

En af verdens største bilproducenter har fået alvorlige ridser i lakken. Den tyske Volkswagen-koncern er taget i at snyde. Nu gælder det om at få ryddet op og genvinde forbrugernes tillid:

* Volkswagen-koncernen udsender tirsdag aften en erklæring, hvori ledelsen erkender, at det også er galt med CO2-udslip i visse af de motorer, som VW er udstyret med.

* Det drejer sig om op mod 800.000 køretøjer, og omkostningerne, der er forbundet ved fundet i den seneste interne undersøgelse vurderes at andrage to milliarder euro (15 milliarder kroner).

Det amerikanske miljøagentur, EPA, anklagede mandag VW for også at have fusket med de større 3-liters V6-dieselmotorer, der findes i VW Touareg, Porsche Cayenne og Audi Q7. Denne påstand blev pure afvist af Volkswagen.

* I sidste måned afleverede Volkswagen en rapport til de tyske transportmyndigheder om skandalen med den software, der er installeret i op til 11 millioner dieselbiler fra VW-koncernen, og som camouflerer den virkelige forurening fra bilerne.

* VW har i rapporten udarbejdet en plan for, hvordan snydesoftwaren skal udskiftes. Det skal ske fra januar 2016 og året ud.

* Dog er situationen anderledes for en særlig 1,6-liter motor, hvor der tilsyneladende skal foretages mere end blot at skifte software. Dette arbejde ventes først indledt i september 2016.

Kilde: dpa

/ritzau/

Dagens Gossip