Fakta: Vejen frem for VW

En af verdens største bilproducenter har fået alvorlige ridser i lakken. Den tyske Volkswagen-koncern er taget i at snyde. Nu gælder det om at få ryddet op og genvinde forbrugernes tillid:

* Volkswagen-koncernen udsender tirsdag aften en erklæring, hvori ledelsen erkender, at det også er galt med CO2-udslip i visse af de motorer, som VW er udstyret med.

* Det drejer sig om op mod 800.000 køretøjer, og omkostningerne, der er forbundet ved fundet i den seneste interne undersøgelse vurderes at andrage to milliarder euro (15 milliarder kroner).

Det amerikanske miljøagentur, EPA, anklagede mandag VW for også at have fusket med de større 3-liters V6-dieselmotorer, der findes i VW Touareg, Porsche Cayenne og Audi Q7. Denne påstand blev pure afvist af Volkswagen.

* I sidste måned afleverede Volkswagen en rapport til de tyske transportmyndigheder om skandalen med den software, der er installeret i op til 11 millioner dieselbiler fra VW-koncernen, og som camouflerer den virkelige forurening fra bilerne.

* VW har i rapporten udarbejdet en plan for, hvordan snydesoftwaren skal udskiftes. Det skal ske fra januar 2016 og året ud.

* Dog er situationen anderledes for en særlig 1,6-liter motor, hvor der tilsyneladende skal foretages mere end blot at skifte software. Dette arbejde ventes først indledt i september 2016.

Kilde: dpa

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip