FAKTA: Vestager ser kritisk på giganters skattebetaling

Som konkurrencekommissær spiller danske Margrethe Vestager en vigtig rolle i EU's opgør med medlemslandes skattefordele til multinationale selskaber, som i nogle tilfælde kan være konkurrenceforvridende.

Senest har EU-Kommissionen mandag slået fast, at dele af de belgiske skatteregler er ulovlige. Læs om skattesagerne her:

* Siden juni 2013 har EU-Kommissionen undersøgt skatteregler for store virksomheder i udvalgte medlemslande.

* Teknisk set er det lovligt at give selskaber særlige skattefordele, men det er EU-Kommissionens bekymring, at det i nogle tilfælde kan betegnes som ulovlig statsstøtte.

* Margrethe Vestager tiltrådte som konkurrencekommissær 1. november 2014, og allerede i december samme år udvidede Margrethe Vestager EU's skatteundersøgelse til at omfatte samtlige 28 medlemsstater.

* Fokus på skatteunddragelse og skattespekulation skal blandt andet ses i lyset af de såkaldte Luxleaks, som viste, hvordan store selskaber har udnyttet Luxembourgs skattelovning.

* 6. november 2014 offentliggjorde 31 medier verden over de første historier om de hemmelige skatteaftaler, herunder danske Politiken. Historierne var baseret på 548 dokumenter fra revisionsfirmaet PwC i Luxembourg, deraf navnet Luxleaks.

* I oktober 2015 afgjorde EU-Kommissionen, at Luxembourg og Holland har givet særlige skattefordele til Fiat og Starbucks, som strider mod EU's konkurrenceregler.

* Sagerne drejer sig om et trecifret millionbeløb i danske kroner, som EU pålægger Luxembourg og Holland at afkræve fra selskaberne.

* Samtidig er der fortsat undersøgelser i gang om skatteforhold for Apple i Irland, Amazon i Luxembourg og McDonalds i Luxembourg.

Kilder: Ritzau, EU-Kommissionen

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip