FAKTA: VM kan blive med disse danske NHL-spillere

VM i ishockey begynder om en måned i Rusland med eller uden en række danske NHL-spillere i landsholdstruppen.

Danmarks Ishockey Union (DIU) må først tage kontakt til de nordamerikanske klubber, når grundspillet i NHL er overstået i næste uge. Det er derfor uvist, hvilke NHL-profiler landstræner Jan Karlsson råder over til VM.

Sådan er den aktuelle VM-situation for de danske spillere i NHL:

* Lars Eller: Det er helt op til Montreals danske center, om han vil til VM. Den canadiske klub kan ikke længere nå slutspillet i NHL, og Eller har fået lov til at tage til Rusland med landsholdet. Kun en skade i de sidste grundspilskampe kan få Montreal Canadiens til at holde ham hjemme.

* Mikkel Bødker: Den lynhurtige og alsidige wing er oppe i fulde omdrejninger igen, efter at den 26-årige dansker for godt et år siden fik fjernet sin milt. Det står klart, at den forholdsvis nye arbejdsgiver Colorado Avalanche ikke bliver en del af slutspillet. Der er ikke meldt noget ud i forhold til VM, men Bødker er kraftigt inde i billedet til den danske VM-trup.

* Frans Nielsen: New York Islanders er på vej i slutspillet, men bliver holdet slået ud i første runde, kan den rutinerede profil måske deltage i VM. Mindre skader eller personlige forhold kan dog få den 31-årige center til at blive væk. Islanders har tidligere spærret danskeren fra VM, selv om holdet var slået ud i NHL.

* Jannik Hansen: Vancouver Canucks bliver ikke en del af slutspillet i NHL, og hverken Vancouver eller Jannik Hansen har meldt noget ud omkring VM. Der kan dog være personlige forhold, der får den målfarlige 30-årige højrewing til at blive væk.

* Frederik Andersen: Målmanden fra Anaheim Ducks må med næsten 100 procents sikkerhed blive væk fra VM. Anaheim er videre til slutspillet, og der er en stor chance for, at holdet når langt. Desuden er Frederik Andersen i øjeblikket sat ud af spillet med en hjernerystelse.

* Nikolaj Ehlers: Winnipeg Jets har givet den 20-årige højrewing lov til at spille VM. Medmindre at han bliver skadet i en af grundspillets sidste kampe i NHL, er beslutningen om at deltage ved VM alene op til Ehlers, der fik sin debut i verdens bedste liga for et halvt år siden.

* Oliver Bjorkstrand: Den 20-årige højrewing fik sin debut i NHL for Columbus Blue Jackets for godt to uger siden, og han har gjort det godt. Meldingen fra Columbus er, at Bjorkstrand sendes ned på AHL-holdet Lake Erie Monsters efter grundspillet i NHL. Hvis Lake Erie ryger ud i første runde af AHL-slutspillet, er han VM-aktuel for Danmark. Der er også en mulighed for, at Columbus omgør den første beslutning og sender det danske talent direkte til VM for at udvikle ham til næste sæson i NHL.

* Nicklas Jensen: Den 23-årige højrewing optræder i øjeblikket for Hartford Wolf Pack i AHL, hvor han har haft en god sæson. Nicklas Jensen er desuden tilknyttet New York Rangers, der med stor sandsynlighed vil hive ham op som reserve på NHL-holdet, når AHL-sæsonen er færdig for Hartfords vedkommende. New York Rangers har gode chancer for at nå langt i NHL-slutspillet, så danskeren må højest sandsynligt blive væk fra VM.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip