FAKTA: Yangtze er Kinas store vandvej

En passagerfærge er mandag aften forlist i hårdt vejr på Yangtze-floden i Kina.

* Yangtze er med sine 6300 kilometer verdens tredjelængste flod efter Nilen i Afrika og Amazonas i Sydamerika.

* Den har sit udspring i Tibet i 5000 meters højde og snor sig i østlig retning, inden den munder ud i deltaet ved Det Østkinesiske Hav. Den går gennem ni provinser og har derfor flere navne.

* Floden er tæt trafikeret og en af de vigtigste transportårer i Kina - både for fragt- og passagerskibe. De seneste år har den også udviklet sig til en attraktion for turister, der tager på flodsejladser.

* Flere end 50 broer krydser floden. Alle er bygget efter 1995. Før den tid fragtede færger folk på tværs af floden.

* Floden har et rigt dyreliv. Nogle, som for eksempel den kinesiske alligator, er udryddelsestruet på grund af den tætte trafik og forurening.

* Floden løber ofte over sine bredder, og oversvømmelser har forårsaget store ødelæggelser og kostet tusindvis af mennesker livet.

* I 1931 blev et område på næsten to gange Danmarks størrelse oversvømmet som følge af kraftig regn. Flere end 300.000 personer omkom, og omkring 40.000 mennesker blev hjemløse.

* Mere effektive diger blev siden bygget for at undgå lignende katastrofer, men oversvømmelser kostede i 1954 og i 1998 henholdsvis 30.000 og 3650 mennesker livet.

Kilder: Encyclopædia Britannica

/ritzau/

Dagens Gossip