Faktarøvere menes fanget i Viborg

Politiet fik torsdag varetægtsfængslet to mænd for et knivrøveri mandag i et Fakta-supermarked på Gravene i Viborg.

Den ene er en 22-årig fange, der er flygtet fra afsoning af en tidligere straf, oplyser vicepolitikommissær Henrik Grove, lokalpolitiet i Viborg.

Røveriet i Fakta foregik mandag morgen, da en mand maskeret med en hvid Guy Fawkes-maske kom ind i supermarkedet og truede personalet med en kniv. Masken med mustache og fipskæg er bedst kendt som symbol for hackergruppen Anonymous.

Han fik under trusler en ekspedient til at udlevere penge fra kassen. Det er ikke endeligt opgjort, hvor meget det lykkedes manden at slippe af sted med, men det er formentlig et beløb i størrelsesordnen 5000 kroner, siger Henrik Grove.

Da en kunde i forretningen kastede sig over røveren og forsøgte at fravriste ham kniven, kom en medgerningsmand, der hidtil havde stået i vindfanget, ind i butikken og gav manden et slag i hovedet.

Derpå forsvandt begge røvere fra supermarkedet, og politiet har ledt efter dem siden.

Onsdag ved middagstid anholdt politiet så tre mænd, der kom kørende i en bil uden for Viborg i retning mod Randers.

To af mændene i bilen mistænkes for Fakta-røveriet i Viborg. Ud over den undvegne fange drejer det sig om en 29-årig mand.

- Vi har fundet ting i bilen, der bestyrker mistanken om, at det er røverne, vi har fat i, siger Henrik Grove.

De to mænd nægtede sig begge skyldige, da de torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Viborg. Imidlertid mener dommeren, at mistanken mod dem er tilstrækkeligt begrundet til at imødekomme politiets ønske om fængsling.

De blev begge varetægtsfængslet i fire uger.

Den 29-årige kærede sin varetægtsfængsling til Vestre Landsret.

Den tredje mand i bilen har ifølge politiet ikke noget med røveriet at gøre. Han er 21 år og også undveget fra afsoningen af en straf. Ham har politiet ført tilbage til fængslet til fortsat afsoning.

/ritzau/

Dagens Gossip