Falck bliver forhandler af miljøvenligt brandslukningsværktøj

Miljøvenligt, sikrere og ikke mindst mere effektivt.

Falck bliver forhandler af det svensk opfundne brandslukningsværktøj coldcut cobra, som er revolutionerende på flere måder:

Cobra skyder med vand i en tynd stråle med så stort et tryk, at vandstrålen gennemborer både træ, tagplader og metal. Det betyder, at brandfolk kan slukke brand uden at skulle ind i et brændende rum, og er dermed en langt sikrere metode at slukke med end den traditionelle vis.

Samtidig er Cobraen grøn - den bruger 58 liter vand i minuttet, hvor man normalvist bruger mellem 200 og 600 liter i minuttet. Cobra sænker temperaturen hurtigt, samtidig med at det lave vandforbrug reducerer følgeskader.

- Cobra er et både miljøvenligt og mere sikkert værktøj at slukke brande med. Brandfolkene kan slukke fra afstand og det mere præcist og hurtigt, hvilket også betyder færre brandskader og et forbedret arbejdsmiljø. Vi ser frem til at være med til at effektivisere brandslukningen ved at tilbyde Cobra til det danske marked, siger regionsdirektør Jørgen Mieritz, der er formand for brandudvalget i Falck.

Både i Sverige og Storbritannien bruger mange brandvæsener allerede Cobra, som er introduceret på det danske marked af Falck.

- Cobraens store fordel er dens effektivitet og sikkerhed, siger direktør Peter Oom fra Cold Cut Systems, der producerer Cobra.

Dagens Gossip