Falck henter milliarder i Tyskland og USA

Flere danske Falck-ambulancer er kørt mod Tyskland og USA, og det er allerede blevet en milliardaffære.

Det danske redningsfirma Falck vil nu satse langt mere på en milliardomsætning på de to markeder. Det skriver Børsen.

Senest har Falck købt Nordtyske Gard og i forlængelse af, at flere dele af den offentlige sektor i Tyskland bliver privatiseret, så regner Allan Søgaard Larsen, der er topchef i Falck, med en endnu større tilstedeværelse.

»Vi er klar til at vokse på de store opgaver, der kommer,« siger til Børsen og forklarer, at der er de bedste forudsætninger i de to lande, fordi de har verdens største ambulancemarkeder.

Tilbagegang i Danmark

Falck rykker ikke kun ind på det tyske og amerikanske marked, fordi der er et stort potentiale. Det skyldes også den danske ambulancesituation. Falck har i mange år siddet på 85 pct. af markedet, men det tal står til at blive langt mindre, når regionerne næste gang har et udbud.

Ligesom Falck rykker ud på de udenlandske markeder, så gør redningsfirmaer fra andre lande det samme med Danmark. Det svenske Samariten er blandt andet kørt over Storebælt og ind som konkurrent ved sidste udbud. Og nu har SOS International meldt sig som en mulig leverandør.

»Jeg er helt sikker på, at der kommer stærkere aktører i forbindelse med de kommende ambulanceudbud, og jeg tror også, at vi kommer til at miste noget,« siger han til Børsen.

Falck er til stede i 21 lande. Blandt andet er Sydamerika et område, hvor Falck også har sat sig godt på markedet. Allan Søgaard Larsen regner stærkt med, at der også her vil være en stigende efterspørgsel.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip