Falck og Børneulykkesfonden søger heltemodige børn

Reddede en kattekilling fra at blive kørt over. Råbte højt, da lillebror var ved at sluge et stykke plastik. Hjalp storesøster ned fra et træ. Fik sat en stopper for mobning af en ven.

Eksemplerne er mange, og kun fantasien sætter grænser, når Falck i samarbejde med Børneulykkesfonden søger handlekraftige børn mellem 3 og 15 år til Den gyldne Sofus, der uddeles ved den store Falck-event i Legoland i maj.

I 2013 blev Sebastian kåret som vinder af årets Gyldne Sofus.

- En eftermiddag kommer Sebastians mor ikke og henter ham efter skole, som aftalt. Sebastian går alene hjem. Her møder han en låst hoveddør, men kan høre støvsugeren køre. Da han kigger ind ad vinduet, ser han sin mor ligge på gulvet. Hun har fået en blodprop i hjernen. Sebastian kommer ind til hende gennem carporten. Moderen er ved bevidsthed og fortæller ham, at hun har brug for hjælp. Sebastian henter sin nabo og får tilkaldt hjælp. Takket være Sebastians hurtige indsats bliver hans mor opereret i tide, skrev Sebastians mormor i indstillingen.

Kender du et barn, der ligesom Sebastian har gjort en ekstraordinær indsats og fortjener at blive påskønnet, så er det nu, du skal til tasterne – gå ind på www.falck.dk/gyldensofus inden den 31. marts og fortæl hvorfor, lige præcis din kandidat bør vinde.

Prisen gives til et barn, som har gjort en særligt god gerning, og alle lige fra venner og klassekammerater til mormødre og søskende kan indstille netop deres helt til prisen.

Blandt indstillingerne nomineres fem kandidater, inden den endelige vinder kåres. Udover æren og Den gyldne Sofus får vinderen en Playstation 4 og en hyggelig dag sammen med tre gode venner samt mor og far.

Dagen starter med frokost på Jensens Bøfhus og fortsætter derefter i biografen med sodavand og popcorn til alle. De fire andre nominerede kandidater får alle et gavekort på 500 kroner til Fætter BR.

Vinderen kåres lørdag den 10. maj ved den store Falck-event i Legoland, hvor de fem udvalgte finalister, sammen med deres familier og personerne, som har indstillet dem, inviteres.

Dagens Gossip