Falck: Region Syddanmark har anmeldt flest stormskader

Skrevet af admin

29/10/2013

Mest læste i dag

Mandagens voldsomme storm har givet travlhed hos Falck, som er blevet kimet ned med skadeanmeldelser.

Det opfylder pressechef, Mikkel Andreas Beck.

- Til morgen omkring klokken 6 har vi fået over 1100 anmeldelser om stormskader.

- Det har helt klart været værst i Region Syddanmark, hvor knap halvdelen af alle vores anmeldelser er kommet fra. I Region Nord er de til gengæld sluppet billigt, her har vi foreløbig kun modtaget seks stormskade-anmeldelser, siger han til Ritzau.

Falck har indkaldt alt disponibelt mandskab ind til at håndtere de anmeldelser, der er kommet.

- Der er stadigvæk nogle af de anmeldelser, vi ikke har været ude ved endnu. Vi har gennem hele natten været i gang med at løse opgaver fra ende til anden, og det fortsætter vi med.

- Nogle af de ting, der skal gøres, er ret omfattende. Skal man for eksempel løfte et væltet træ, er man nødt til at have en kran, siger pressechefen, der ikke har et overblik over, hvor mange anmeldelser, Falck endnu ikke har været ude til.

Han fortæller, at folk typisk har ringet om væltede træer og skader på taget, hvor der flere steder er blæst halve tage ned. Men der har også været anmeldelser om væltede lastbiler og "de sædvanlige flyvende trampoliner".

Mandagsstormen når dog ikke op på siden af decemberstormen fra 1999, vurderer Mikkel Andreas Beck.

- Mit indtryk i forhold til stormen i 1999, så var den storm både længere og mere voldsom.

- Men det har bestemt været en meget livlig dag i Falck-regi, og det er en af de travleste storm-dage i flere år, siger han.

/ritzau/