Falck rydder stadig op efter stormen

2400 anmeldelser har Falck modtaget, siden stormen rasede mandag. De 1200 er fra Syddanmark.

- Regionen blev hårdt ramt, og der er stadig en del oprydningsarbejde både der og i resten af landet, siger pressechef Mikkel Andreas Beck, Falck.

Falck har indkaldt ekstra mandskab for at få bugt med stormskaderne, og ifølge Mikkel Andreas Beck bliver resten af ugen travl.

- Vi har stadig travlt med at udbedre skaderne. Der er rigtig mange tagskader, tagsten, der er blæst af, vinduer, der er blæst ind, eller træer, der er væltet ned og har ødelagt et eller andet, siger han.

- Opgaverne hos Falck bliver prioriteret efter vigtighed, og vi går i gang fra en ende af med at få løst dem, siger Mikkel Andreas Beck.

I Vejdirektoratet er meldingen, at der onsdag ikke er trafikale udfordringer.

- På statsvejene er der ryddet godt og grundigt op. Der kan ligge lidt grene hist og pist, men generelt ser det meget fint ud på vejene, siger Kenneth Kroh Oldgreen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

Forsikringsselskabet Tryg vurderer, at skaderne efter mandagens storm kommer til at koste omkring én milliard kroner. Det vurderes, at op imod 100.000 danskere er ramt af materielle skader på huse, biler og cykler.

Hos DSB er togdriften så småt ved at være normal igen, men passagererne skal dog regne med forsinkelser og aflysninger resten af ugen. Hvornår S-togsdriften bliver helt normal igen, er mere usikkert.

Lyngby Station blev hårdt ramt af stormen, da et tag blæste fra en nabobygning ud på skinnerne og knækkede en kørestrømsmast.

/ritzau/

Dagens Gossip