Falck stormer frem i udlandet

For tyve år siden var Skåne Falcks første udlandssatsning, og nu har verdens største internationale ambulanceselskab netop gjort rent bord på den anden side af Øresund, hvor den danske virksomhed har vundet udbuddet i samtlige tre ambulanceområder i Skåne.

Den samlede omsætning for ambulancedriften i regionen er på 360 mio. kr. Falck må dog overlade ét af områderne til konkurrenten Samaritten, fordi Region Skåne har en bestemmelse om, at ingen leverandør må tage hele kagen.

Falck kører i dag ambulance i fire regioner i Sverige, herunder Stockholm, og koncernchef Allan Søgaard forventer, at flere regioner i Sverige vil sende ambulancekørslen i udbud, ligesom det sker i mange andre europæiske lande:

» Vi startede i Skåne i 1993, som det første sted udenfor Danmark, og nu er vi til stede i 35 lande,« siger han. Halvdelen af Falcks omsætning ligger i dag i udlandet, herunder en lang række lande i Europa samt Sydamerika og USA, og kun 9.000 ud af 29.000 ansatte arbejder i Danmark:

» Vi er stolte af, at det er lykkedes os at ekspandere ud over landets grænser i løbet af de 20 år, og jeg forventer, at internationaliseringen vil fortsætte, fordi flere lande sender deres ambulancekørsel i udbud,« siger Allan Søgaard.

» I Tyskland har Røde Kors og andre frivillige organisationer traditionelt fået overladt ambulancekørslen, men nu lægger EU pres på Tyskland for at få opgaverne i udbud. En tilsvarende udvikling ser vi i England, hvor akut ambulancekørsel er drevet af det offentlige. Men det er en meget dyr løsning, og der er massivt pres på omkostningerne i UK, så vi forventer, at der kommer udbud, og derfor er vi ved at etablere os i landet for at få del i det nye marked,« siger Falcks koncernchef.

Falck er i dag verdens største internationale ambulanceoperatør og den tredjestørste i USA. Selskabet har også en stor markedsandel i Sydamerika, hvor virksomheden beskæftiger 3.500 ansatte. I Europa er Falck størst i Polen, hvor koncernen har 3.400 ansatte.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip