Falckredder blev hjerneskadet under redningsaktion: Nu vælter det ind med støtte til ham

Efter den hjerneskadede falckredder Erik Schack og han kone Pia stod frem med deres historie, er det væltet ind støtte og sympatierklæringer.

Erik og Pia har ifølge Fagbladet 3F fået e-mails, opkald og positive tilkendegivelser på Facebook - både fra folk, de kender og folk, som bare gerne vil hjælpe dem. En advokat har tilbudt at gennemgå Eriks sag og fysioterapeuter har tilbudt deres hjælp.

Læs mere: Dorte har demens og sidder i kørestol: Men hun er ikke syg nok til førtidspension

- Det giver os håb. Vi er meget taknemmelige for støtten. Nogle af mine falck-kolleger har også taget initiativ til en indsamling. Det er helt overvældende, siger Erik Schack.

Den 53-årige falckredder var i aktion ved en dødsulykke på Strandby Havn den 4. august 2014. Under aktionen omkom to fiskere på grund af giftige dampe fra rådne skidtfisk på en kutter.

Kort efter redningsaktionen blev Erik hjerneskadet, efter at have indåndet giftige dampe fra kutterens lastrum. Dampene gav ham ukontrollerbare opkastninger og diarré - han fik blodpropper i hjerne, og lægerne savede halvdelen af hans hjerneskal af for at redde hans liv.

Læs mere: Næsten blinde Carol skulle tjekke datomærker

Efterfølgende lå Erik i koma i 19 dage og var igennem en lang og smertefuld genoptræning, før han kunne vende hjem til sin kone og deres fælles hjem i Sæby i juli i år.

Ankestyrelsen og Arbejdsskadestyrelsen har afvist at anerkende Eriks hjerneskade som en arbejdsulykke, og han har ikke fået erstatning.

- Afslagene udtømte mine sidste kræfter. Det var i forvejen hårdt at kæmpe med genoptræning og en økonomi, der er slået i stykker, siger Erik Schack.

Men nu har opbakningen givet ham og Pia nyt mod og nye kræfter.

Dagens Gossip