Falleret rapper må forsvare dollarfoto for konkursdommer

Den amerikanske rapper 50 Cent er havnet i problemer, efter at han har offentliggjort et foto, hvor han sidder foran bunkevis af dollar.

Problemet er, at musikeren indgav en konkursbegæring sidste sommer, skriver avisen The Wall Street Journal.

Dollarsedlerne tegner fem store bogstaver "B-R-O-K-E", som på engelsk betyder bankerot.

Over for en konkursdommer lyder begrundelsen fra den populære rapper, hvis rigtige navn er Curtis Jackson, at der er tale om falske pengene. Det forklarer 50 Cents advokater i en 22-siders forklaring i retten.

Sangeren beskyldes ifølge den amerikanske avis af kritikere for at skjule penge.

Sidste sommer begærede Curtis Jackson sig personligt konkurs over en gæld, han dengang anslog til at være mellem 68 og 339 millioner danske kroner.

Selv forklarede sangeren ved skifteretten i delstaten Connecticut, at konkursbegæringen er et "strategisk forretningstræk", rapporterede nyhedsbureauet Reuters.

Konkursbegæringen kom, efter at rapperen i juli 2015 blev dømt til at betale et kæmpe erstatningskrav på 34 millioner danske kroner til en kvinde, hvis sexvideo han lækkede tilbage i 2009.

Kvinden optog filmen med sin kæreste, og den kom siden i 50 Cents hænder, hvorefter han lækkede den med sit eget kommentarspor til de pikante og private optagelser.

Kvindens ekskæreste og faren til hendes børn er rapperen Rick Ross, og det er angiveligt et årelangt uvenskab mellem de to rappere, som fik 50 Cent til at rode sig ud i miseren med sexvideoen.

Den Grammy-vindende 50 Cent har solgt mere end 30 millioner albums på verdensplan og brød igennem i 2003 med albummet "Get Rich or Die Tryin'".

Han kommer fra New York-bydelen Queens. Han overlevede i 2000 et skudattentat, hvor han blev ramt ni gange.

/ritzau/

Dagens Gossip