Falsk bombetrussel: 640.000 elever kan komme i skole igen

Flere end 640.000 elever blev tirsdag sendt hjem fra skole - hvis de overhovedet nåede så langt - i den amerikanske storby Los Angeles, men det ser ud til at have været uden grund.

Eleverne fik tidligt fri på grund af en trussel om et forestående angreb med bomber og rifler. Truslen blev vurderet som "troværdig" ifølge Reuters. Men senere tirsdag lokal tid lyder det fra politiet og FBI, at truslen tilsyneladende har været falsk.

Det får kritikere til at anklage myndighederne for at overreagere.

Truslen blev indsendt via en e-mail, som ifølge myndighederne havde været igennem tyske netværk, men sandsynligvis stammer den fra et "lokalt" sted.

Over 1000 offentlige skoler blev lukket efter truslen, der kom omkring to uger efter et blodigt angreb i San Bernardino, hvor 14 mennesker mistede livet. San Bernardino ligger omkring 100 kilometer fra Los Angeles.

- På grund af tidligere begivenheder kunne jeg ikke tage nogen chancer, siger Ramon Cortines, leder af skoledistriktet i Los Angeles, på et pressemøde.

Alle skoler ventes onsdag at åbne dørene for elever igen. I løbet af tirsdagen har politi nået at gennemsøge 1531 skoler for at finde eventuelle sprængstoffer eller andre ting, der kunne bruges i forbindelse med et angreb.

Også New York modtog tirsdag en trussel rettet mod offentlige skoler, men den blev vurderet til ikke at være troværdig. Politikommissær William Bratton fra New York City Police anklager derfor kollegerne på vestkysten for at overreagere.

- At afbryde det daglige skema for en halv million skolebørn, deres forældre, pasningssteder og busser baseret på en anonym e-mail uden nogen konsultation, hvis der altså ikke var nogen konsultation med politi og lignende myndigheder, synes jeg, var en betydelig overreaktion.

LA-borgmester Eric Garcetti afviser, at man ikke rådførte sig med ordensmagten eller FBI, inden skolerne blev lukket.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip