Falsk status plager Facebook - fald ikke for fidusen

Hvis du falder over en statusopdatering fra en ven, hvor der står, at Facebook snart begynder at kræve penge for, at din profil forbliver privat, eller som opfordrer dig til at skrive på Facebook, at du ejer retten til dit indhold på det sociale medie, så skal du ikke falde for fidusen. 

Teksten er falsk, og folk falder for svindelnummeret på stribe. Det skriver CNN.

Her er et eksempel på, hvordan statusopdateringen kan se ud.

En anden falsk status i omløb lyder sådan her:

- Nu er det officielt. Det er blevet offentliggjort i medierne. Facebook har netop lanceret en pris på 5,99 dollar for, at du kan holde din profil privat. Hvis du skriver denne status på din side, vil du få det gratis (kopier teksten, del ikke). Hvis ikke du skriver denne status inden i morgen, kan alle dine opdateringer blive offentlige. Selv de beskeder og fotos, som ikke er tilladt. Når alt kommer til alt, koster det ikke noget at lave en simpel 'copy and paste'.

Selvom den slags falske statusopdateringer er dukket op med jævne mellemrum gennem flere år, så bliver de stadig delt vidt og bredt, når de popper op med en ny ordlyd.

CNN's digitale redaktør Ed Payne fortæller, at det mindst er tredje gang på få år, at denne type svindelnummer florerer på Facebook. Folk hopper på det, fordi personerne bag er dygtige til at gøre folk utrygge med deres løgne, forklarer han.

Facebook reagerede selv på svindlen i går.

- Selvom der måske er fundet vand på Mars, så skal du ikke tro på alt, hvad du læser på internettet i dag. Facebook er gratis, og det vil det altid være. Og det med at kopiere en tekst, hvor man gør krav på sine rettigheder, er bare svindel. Hold jer sikre derude, jordboere!

SÅ skulle det vist være på plads.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip