Falske hundehandlere hærger på nettet

Skrevet af Michael Lauritsen

16/08/2013
Hvis du har udset dig en sød hundehvalp på nettet, så pas på. Falske hundehandlere er på spil.

Dagens topnyheder

Annoncer på nettet er en mulighed, hvis man er på udkig efter en sød, lille hundehvalp. Men ikke alle sælgere har rent mel i posen. Flere hundeelskere er røget i fælden.

Blandt andre Louise Bucchardt og hendes familie. De faldt pladask for en lille fransk bulldog, de havde set på Den Blå Avis. Men i stedet for familieforøgelse i form af en lille firbenet fætter, blev de snydt for tusindvis af kroner. Det skriver tv2.dk.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Familien, der er fra Valby, kontaktede sælgeren. Der var dog lige en hindring, før de kunne kalde sig hundejere. Hvalpen var nemlig i Cameroun, forklarede det sælgende par, der kaldte sig Mikaela og Pascal.

Problemet var dog ikke større, end familien kunne betale 4500 kroner for så at få hvalpen transporteret hjem.

- De var meget hjertelige (sælgerne red.) og skrev lange mails om hunde og også om dem selv. Vi blev enige om, at vi skulle betale 4500 kroner for hunden, hvoraf jeg ville overføre 2000 kroner med det samme og resten, når vi fik hvalpen, siger Louise Bucchardt til tv2.dk.

Pengene blev overført via Western Union, men da Louise Bucchardt ringede til Københavns Lufthavn, hvor hvalpen skulle ankomme ugen efter, fik hun at vide, at der ikke var en hvalp på vej. Derfor stoppede hun overførslen.

Louise Bucchardt beskriver svindlerne som troværdige og professionelle. De havde eksempelvis skrevet alle de rigtige flynumre og andre informationer korrekt.

Og ifølge tv2.dk er det ikke et enestående tilfælde. Andre er blevet forsøgt fuppet med lignende svindelnumre.

Veterinærcenteret i Københavns Lufthavn har på nuværende tidspunkt ikke mulighed for at fortælle om omfanget af hunde-svindlen.