Falstring skyder sig i VM-finale i bueskydning

Efter blandet dansk succes i begyndelsen af VM-ugen i bueskydning i København var der grund til store smil og vild jubel torsdag, hvor compoundskytten Stephan Hansen skød sig hele vejen til lørdagens VM-finale på Christiansborg Slotsplads.

Danmark havde tre mandlige compoundskytter klar til 1/16-finalerne, men det var falstringen Hansen, der løb med opmærksomheden i Sundby Idrætspark.

Mens rutinerede Martin Damsbo og Patrick Laursen begge indkasserede nederlag i 1/16-finalerne, tog Stephan Hansen den ene sejr efter den anden og er klar til at skyde om guld på lørdag.

Sidste skridt blev taget i semifinalen mod briten Adam Ravenscroft. Hansen fortsatte sin sikre stil fra dagens øvrige dueller og åbnede med seks pletskud, hvilket bragte ham sikkert i front. Og Hansen lod ikke briten komme tæt på igen. Hansen vandt 148-142.

Og dagen igennem var han stævnets klart bedste skytte.

Kvartfinalen blev vundet over kroaten Mario Vavro. Danskeren tog pippet fra kroaten ved at sætte de første otte pile i plet. Otte 10'ere på stribe og et stort forspring som kroaten aldrig var i nærheden af at indhente.

Hansen scorede imponerende 148 point ud af 150 mulige på sine 15 pile. Kroaten sluttede flot af, men måtte nøjes med en score på 143 point.

Forud havde Hansen besejret schweizeren Roman Haefelfinger og hollandske Mike Schloesser.

I finalen venter inderen Rajat Chauhan.

På kvindesiden vandt både Tanja Jensen og Sarah Sönnichsen deres 1/16-finaler, men de tabte begge i 1/8-finalerne efter tætte opgør.

Finaleskydningen i weekenden ved VM i bueskydning får flere danske islæt.

Det mandlige danske compoundhold skyder om bronze lørdag. Holdet består af Stephan Hansen, Martin Damsbo og Patrick Laursen.

Compound er ikke en OL-disciplin.

Ved OL skydes recurve, og her var Danmark torsdag repræsenteret ved Casper Lauridsen i 1/16-finalen.

Som ventet kunne Lauridsen intet stille op mod turneringens tredjeseedede sydkoreaner Bonchan Ku, der vandt 7-1.

Ku kom flyvende fra start, satte tre 10'ere og kom foran 2-0 ved at vinde første sæt. I næste sæt troede danskeren, han havde udlignet til 2-2, men en korrektion af en sydkoreansk pil betød et uafgjort sæt, og så var stillingen i stedet 3-1.

Ku tog de to følgende sæt sikkert og vandt dermed kampen 7-1.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip