Familie nægter sig skyldige i æresvold

Fire palæstinensiske familiemedlemmer nægter, at de har udsat en 17-årig pige for mishandling og frihedsberøvelse, som de torsdag sidder tiltalt for ved Retten i Glostrup.

Ifølge anklageskriftet har pigens forældre, onkel og moster 4. marts mishandlet hende gennem tre timer på en adresse i Taastrup ved København.

Forældrene hentede angiveligt pigen på Nørrebro den skæbnesvangre eftermiddag under påskud af, at de skulle hente hendes lillebror. I stedet kørte de hende til Taastrup og overlod hende til mosteren og onkelens straf.

Her skulle faren have sagt noget i retning af "dræb bare min datter", inden det timelange mareridt begyndte.

Motivet for volden er endnu ikke fastslået. Men der er angivelig tale om, at pigen var kærester med en dansk dreng, hvilket familien ikke kunne acceptere.

Ifølge anklageskriftet piskede onklen hende gentagne gange med et bælte og strammede bæltet så hårdt om hendes hals, at hun nær var blevet kvalt.

Mens mishandlingen stod på vendte moren tilbage og klippede håret af sin forslåede datter.

Først efter tre timer lykkedes det den 17-årige at slippe væk. Hun søgte ly hos en mand, der boede i nærheden, og politiet blev tilkaldt.

Mens senioranklager Martin von Bülow torsdag læser anklageskriftet højt, er pigens mor tæt på at græde. De øvrige tiltalte er tydeligt tynget af situationen.

Lægelige undersøgelser har vist, at pigen blev udsat for vold.

- De punktformede blødninger tyder på, at omsnøring med bæltet var kraftig, siger anklageren.

Pigen havde ved undersøgelserne flere "friske læsioner" på kroppen. Nogle af læsionerne havde form som en jernbaneskinne, og de var ikke karakteristiske for selvpåførte læsioner, viste undersøgelserne.

De tiltaltes venner og pårørende er mødt talstærkt op i retten, hvor forældrene, mosteren og onklen risikerer op til fire års fængsel.

/ritzau/

Dagens Gossip