Familie til dræbt journalist sagsøger Syrien

Familien til den amerikanske journalist Marie Colvin, der døde i Syrien i 2012, har sagsøgt den syriske regering for med overlæg at have slået hende ihjel, skriver Reuters.

Colvin og den franske fotograf Remi Ochlik blev dræbt i den belejrede by Homs i 2012, mens de rapporterede om den syriske konflikt.

Sagsanlægget, der er indgivet i Washington lørdag, lyder på, at syriske embedsmænd med overlæg affyrede de dræbende raketter mod den bygning, hvor Colvin boede og arbejdede.

Ifølge sagsanlægget så var angrebet planlagt fra højeste niveau i den syriske regering for at gøre lokale og internationale medier tavse.

Blandt beviserne findes en kopi af en fax fra august 2011, som angiveligt skal være sendt fra Syriens efterretningstjeneste.

Den instruerer sikkerhedsorganer i at bruge militære midler mod dem, der "tilsværter billedet af Syrien over for udenlandske medier eller internationale organisationer".

- Dette sagsanlæg handler om at fortsætte Maries arbejde, siger Cathleen Colvin, som er søster til Marie Colvin, i en meddelelse.

- Vi vil have retfærdighed. Ikke kun for hende (Marie, red.), men for de tusindvis af uskyldige syrere, der bliver torteret eller dræbt af det syriske regime.

Både Colvin og Ochlik var prisvindende krigsreportere. Colvin, som mistede et øje da hun arbejdede i Sri Lanka i 2001, arbejdede for Sunday Times, da hun døde.

/ritzau/

Dagens Gossip