Familiefar tiltalt for stribe af kidnapningsvoldtægter

En højst usædvanlig sag om en serie af brutale voldtægter i København blev kun ganske sparsomt beskrevet i landets medier, da den mistænkte blev anholdt i midten af februar.

Den begrænsede opmærksomhed skyldes dels, at anholdelsen og fængslingen af den 25-årige skete 14. februar - samtidig med at Omar El-Hussein angreb Krudttønden på Østerbro.

Men det skyldes også, at Københavns Politi valgte at hemmeligholde mistanken om, at en serie-voldtægtsforbryder var på spil.

- Hvis man advarer befolkningen, advarer man også gerningsmanden, siger vicepolitiinspektør Jens Møller til Ritzau.

- Risikoen er, at gerningsmanden flytter sine forbrydelser til et andet område eller ændrer mønstret. På den måde kunne det have endt med, at der skulle endnu flere ofre til, før vi fik ham stoppet.

Politiet mener, at mandens forbrydelser strækker sig over en periode på syv måneder. Fra juli 2014 og frem til sin anholdelse i februar nåede han angiveligt at frihedsberøve og voldtage tre unge kvinder, mens andre to havde held til at flygte.

Kendetegnende for alle sagerne var, at ofrene var unge kvinder på vej til eller fra en bytur. Ofrene beskrev desuden samstemmende gerningsmanden som afrikansk af udseende, og hvordan han enten tilbød dem et lift eller tvang dem ind i en mørk bil.

Flere af ofrene fandt han på Østerbro, hvor han var kendt i kraft af sit arbejde i hjemmeplejen.

Det var dog først efter den femte forbrydelse 8. februar, at politiet for alvor begyndte at se et mønster. I Svendborggade på Østerbro blev en 18-årig kvinde tvunget ind i den mørke bil, kørt til Mindelunden i Hellerup og udsat for voldtægt og trusler på livet.

- Vi satte alt ind på at anholde ham. Natten mellem 13. og 14. februar bliver vi enige om at gøre et forsøg.

- Vi beder vores patruljer om at tjekke køretøjer på Østerbro, hvor både føreren og bilen er mørk. I en af bilerne sidder to mørke mænd, og vi ender med at anholde føreren, siger Jens Møller.

Der er tale om en 25-årig afrikansk mand, der både har kone og børn. De bor nord for København. Han nægter alt, men i bilen bliver der blandt andet fundet dna fra to af ofrene og en af kvindernes handsker.

- Hvis vi ikke havde fået ham den weekend, ville vi klart have overvejet at gå ud og advare befolkningen om mandagen, siger Jens Møller.

Retssagen mod manden starter mandag i Københavns Byret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip