Familiefar ville dræbe døtre på 4 år: Tvillinge-retssag starter i dag

I dag starter retssagen i Københavns Byret, hvor en far i 50erne er tiltalt for drabsforsøg på sine to tvillingedøtre på fire år.

12. august sidste år blev tvillingesøstrene overfaldet med en kniv på deres værelse i Ronald McDonald Huset - en særlig børneafdeling for langtidssyge - på Rigshospitalet. Pigernes far, der også blev såret af knivstik, sprang efterfølgende ud af vinduet.

Han blev dagen efter fremstillet i grundlovsforhør in absentia på grund af sine skader. Her blev han sigtet for drabsforsøg på sine to børn, som han ifølge sin forsvarer nægter sig skyldig i.

Retssagen foregår i Københavns Byret, hvor faren ifølge anklageskriftet er tiltalt for forsøg på manddrab, da overfaldet bragte begge børn i livsfare.

Den ene pige fik blandt andet skader på flere organer, hvilket forårsagede et hjertestop. Hendes søster blev ramt af knivstik i leveren og tarmene, og det medførte et lavt blodtryk, der har givet hende en hjerneskade med permanent spastisk lammelse samt nedsat syn på grænsen til blindhed.

Samme pige var indlagt på Rigshospitalet på grund af en planlagt nyretransplantation, men på grund af skaderne i maven, er den forsinket og bliver muligvis aldrig gennemført.

Uden transplantationen er hun i risiko for at dø, og samtidig har skaderne gjort transplantationen mere vanskelig, da risikoen for infektioner er øget.

Dagens Gossip