Familiemedlemmer accepterer fængsel for grov æresvold

Nu er der sat endeligt punktum i sagen, da alle fire familiemedlemmer har accepteret fængselsstraffen på ét år og ni måneder bag tremmer - ingen har valgt at anke dommen, oplyser Statsadvokaten til Berlingske.

Tanten ankede oprindeligt dommen på stedet, men har senere ombestemt sig, fordi hun skulle blive i fængslet under en eventuel ankesag.

Heller ikke anklagemyndigheden har valgt at anke dommen, siger senioranklager Steen Hansen fra Statsadvokaten:

»Et bærende argument for os har været hensynet til pigen. Hun skulle ikke slæbes igennem en ny retssag,« forklarer han.

Ifølge tiltalen var den grove vold straf for, at pigen havde et forhold til en dansk dreng imod familiens vilje. Sidst på eftermiddagen den 4. marts i år blev hun således hentet af forældrene på Nørrebro og kørt til onklen og tantens adresse i Taastrup.

Ifølge anklageskriftet sagde pigens far til onklen, at »han blot kunne dræbe datteren«, da faderen ikke ønskede at se hende igen. Derefter fulgte tre timers tortur.

Pigen blev beordret til at tage tøjet af, truet med at få hældt syre ud over sig og blev pisket gentagne gange med et læderbælte, mens moderen så på. Hun fik klippet sit hår af, og til sidst snørede onklen et læderbælte om halsen på hende og strammede til. Kvælningen var så kraftig, at hun ifølge lægeerklæringer fra retssagen var i livsfare og fik blødninger på halsen, i ansigtet og ved øjnene.

Til sidst lykkedes det hende at flygte, og politiet blev tilkaldt.

Familiemedlemmerne har siddet varetægtsfængslet i sagen siden marts og nægtede sig skyldige under hele retssagen.

Det hører til sjældenhederne, at sager om æresvold ender ved domstolene. I mange tilfælde ønsker ofrene ikke at gå imod deres egen familie, da det selvsagt kan have alvorlige konsekvenser.

Der findes intet samlet overblik over, hvor mange sager om æresvold, der rent faktisk ender i retten, men Rigspolitiet bekræfter over for Berlingske, at tallet ikke er højt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip