Familier søges til at rejse ud i verden og undersøge danske nødhjælpsprojekter

Til februar næste år er der igen Danmarks Indsamling, og i den forbindelse leder DR efter familier, der rejse ud til nogle af de projekter, der har fået støtte fra Danmark Indsamling tidligere. 

- Familierne kommer med egne øjne til at se hvilken forskel, Danmarks Indsamling har gjort - og de kommer til at se, hvorfor det stadig er vigtigt, at vi har en indsamling hvert år, siger Anders Thomsen fra DR, der er redaktør for Danmarks Indsamling.

I 2015 støttede Danmarks Indsamling blandt andet projekter i Burundi, Kirgisistan og Nicaragua. Det er endnu ikke afgjort, hvilke lande de danske familier skal til, men der er et par krav til de børn og forældre, der har mod på en meget anderledes rejse.

- Vi leder efter helt almindelige danske familier, hvor et barn på mellem 10 og 15 år har mulighed for at rejse en uge i november sammen med deres mor eller far, siger Anders Thomsen.

Han tror, der venter familierne en stor, spændende og speciel oplevelse på rejsen.

- De kommer til at møde nogle af de mennesker der har fået hjælp fra Danmarks Indsamling. Børn der er kommet i skole, familier der har fået et sted at bo eller hele landsbysamfund, der endelig har fået mulighed for at få lægehjælp, siger han. 

Praktisk info:

Du skal være mellem 10 og 15 år og have lyst til at rejse til Afrika med din mor eller far.

Sammen med din mor eller far skal du kunne rejse i en uge i november 2015.

I din videoansøgning vil vi gerne høre hvem I er, hvad Danmarks Indsamling betyder for jer, om I tidligere har støttet Danmarks Indsamling, og hvorfor at netop I gerne vil ud og besøge et projekt.

Huske at filme videoansøgningen på langs - altså i liggende format.

Jeres videoansøgning kan blive delt på sociale medier af DR. Sammen med videoansøgningen skal I også sende jeres kontaktoplysninger.

Send videoansøgningen til [email protected]

Dagens Gossip