Familieskænderi skyld i dramatisk nødlanding

Det er den foreløbige konklusion fra britisk politi, skriver Reuters ifølge bt.dk.

»Sagen bliver efterforsket som en kriminalsag af politiet i Essex,« sagde politichef Darrin Tomkins ved et pressemøde i Stansted lufthavn uden for London, hvor flyet var blevet tvunget til at lande.

»Flyet vil forblive på sin nuværende position og vil blive undersøgt af kriminalteknikere. På nuværende tidspunkt er der ikke blevet fundet mistænkelige genstande på flyet,« oplyste politichefen ved pressemødet.

Det britiske luftvåben sendte tidligere på dagen kampfly på vingerne for at sikre at flyet, der havde kurs mod Manchester, landede i Stansted. Forinden var der blevet meldt om uroligheder på flyet fra Pakistan International Airlines, og de britiske myndigheder tog ingen chancer.

To mænd på 30 og 41 år blev arresteret, da flyet var landet i Stansted.

Ifølge et vidne fra flyet, der har talt med den pakistanske TV-station Geo TV, forsøgte to kraftigt byggede mænd at tvinge sig adgang til cockpittet. Andre vidner fortæller, at de to mænd fremsatte adskillige trusler.

Blandt andet skal de have truet med at sprænge flyet i luften, da flypersonalet bad dem dæmpe sig under et heftigt familieskænderi i den gruppe på en halv snes personer, som de rejste med.

Til Sky News fortæller en kilde fra luftfartselskabet Pakistan International Airlines, at flykontrollen 25 minutter forud for den planlagte landing i Manchester kontaktede piloten og beordrede ham til at flyve til Stansted - tilsyneladende efter flykontrollen havde modtaget informationer fra britiske sikkerhedsmyndigheder.

BBC skriver, at det var piloten, der advarede myndighederne om, at der var noget galt på flyet.

Samtidig blev flere af det britiske flyvevåbens Typhoon-kampfly sendt i luften for at sikre, at flyet fulgte ordren. Passagerflyet med nummeret PK709 landede sikkert i Stansted, hvor en halv snes redningskøretøjer stod opmarcheret til at tage imod det.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip