"Familietamtam" og "mundlort" debuterer i ordbog

Skrevet af admin

19/04/2016

Dagens topnyheder

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL) vil tilføje 10.000 nye opslagsord til deres netordbog, Den Danske Ordbog, over de næste to år, og de første 1022 tilføjelser offentliggøres fredag 22. april, skriver DSL i en pressemeddelelse.

Blandt de nye ord i danskernes foretrukne netordbog er "familietamtam", "borgherre" og "countrylook", men også mere almenkendte ord som "busrute", "oliepris" og "modetøj" er blandt nyhederne, som DSL mener, det var på tide kom med i ordbogen.

- Dansk er ikke fattigere på ord end for eksempel engelsk – det er simpelt hen ordbøgerne, der har været mindre. Det vil Det Danske Sprog og Litteraturselskab gøre noget ved, skriver DSL i pressemeddelelsen.

- Hvis det danske sprog skal have en opdateret betydningsordbog, der for alvor kan sammenlignes med de store udenlandske, er en sådan ambitiøs forøgelse af antallet af opslagsord en nødvendighed.

Ordbogen rummer også udtryk, og her kan "brunt værtshus" og "hænge i gardinerne" nævnes blandt nogle af de nye tilføjelser.

Det er desuden blevet muligt for brugerne at lytte til endnu flere lydfiler på hjemmesiden, så man ikke er i tvivl om udtalen. 7500 lydfiler er tilføjet, og det bringer antallet af lydfiler op på 89.000 på siden.

Den Danske Ordbog har 85.0000 besøgende på hverdage, og på adressen ordnet.dk finder man ordbogen.

/ritzau/