Familietragedier koster tre livet på et voldsomt døgn

På lige godt et døgn er tre mennesker blevet slået ihjel forskellige steder i landet - og i alle tre tilfælde mistænkes familiemedlemmer eller nære bekendte for at have dræbt dem.

Til sammenligning havde Ritzau frem til tirsdag registreret 33 drab for hele 2015.

Onsdag morgen blev det forbrændte lig af en 51-årig mand fundet på en græsplæne ved en boligblok i Nørresundby.

Mandens 18-årige søn, der er psykisk syg, blev senere onsdag varetægtsfængslet i surrogat. Det vil sige, at han skal sidde varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling.

Sagen har ført til kritik fra pårørende til drengen. De kritiserer i Ekstra Bladet torsdag politiet og psykiatrien for at have svigtet den unge mand.

En uge inden drabet stak han ifølge avisen af fra en lukket psykiatrisk afdeling, og de pårørende mener, at politiet gjorde for lidt for at finde ham.

Kritikken har fået Nordjyllands Politi til at iværksætte en undersøgelse af sine egne procedurer, fortæller vicepolitiinspektør Poul Severinsen til Ritzau.

Klokken 01.36 natten til torsdag ringede en 47-årig kvinde til politiet, der efterfølgende fandt en død mand i en have i Hasselager syd for Aarhus.

Kvinden blev anholdt og sigtet for at have dræbt manden. Da hun torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, erkendte hun, at hun havde stukket manden med en kniv. Men hun nægtede sig skyldig i drab.

- Det var jo ikke meningen, at han skulle dø, vel, sagde hun, da hun blev præsenteret for sigtelsen i retten.

Hun blev varetægtsfængslet i fire uger, og ligesom den 18-årige mand skal hun sidde fængslet på en psykiatrisk afdeling.

Torsdag kort før middag får Østjyllands Politi en anmeldelse om, at et barn er kommet til skade i en lejlighed i Nygade i Aarhus.

I lejligheden finder politifolkene et fireårigt, dødt barn. En 21-årig mand, der er til stede i lejligheden bliver anholdt.

Kort efter henvender barnets 26-årige mor sig på politigården i Odense, og hun bliver også anholdt.

Politiet ved midt på eftermiddagen endnu ikke, hvad der er sket i lejligheden, men begge de anholdte er i første omgang sigtet for drab.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip