Fandt nøgenbillede af lærer på skolens iPad: I morgen afgøres fyring

I efteråret 2014 opdagede en ansat på Tunø Skole et billede på skolens iPad.

Det viste en mandlig lærer, der netop havde forladt skolen. Han havde fotograferet sig selv i “naturlig tilstand” og gemt billedet på iPaden. Det skriver Stiften.dk

Tableten blev efterladt i et klasselokale. Den benyttede eleverne i undervisningen ved at trykke på ikonet for Pixeline. Havde de i stedet trykket på ikonet 666, var der i stedet dukket et billede frem af den nøgne lærer.

Læreren havde forladt skolen på grund af samarbejdsvanskeligheder og var kommet videre til en anden skole - Hou Skole. Da en ansat på Tunø Skole opdagede nøgenbilledet, tog vedkommende kontakt til skolelederen på Hou Skole, som hører under Tunø Skole. Her lød beskeden, at sagen skulle dysses ned, fordi der var tale om et privat billede.

At der ikke skulle gøres noget ved sagen, faldt ikke i god jord hos den ansatte, som havde gjort opmærksom på billedet. Hun kontaktede en kollega, der også er forælder til en elev på Tunø Skole.

Denne kollega var på det tidspunkt på barselsorlov, men havde sin søn indmeldt i Tunø Skoles institution. Hun drøftede med sin mand, om de ville have deres børn på skolen, når ledelsen åbenbart ikke mente, at et nøgenbillede af en lærer - som lå tilgængeligt for børnene - var problematisk.

Hendes mand kontaktede Odder Kommune i sagen. To dage senere blev kvindens kollega - der havde opdaget billedet til at begynde med - fyret for brud på tavshedspligten.

I morgen skal det så afgøres, om der falder en anden fyring i sagen.

Læs også: Skummel mand sendte uopfordret et nøgenbillede til skuespillerinde: Så delte hun det med sine 257.000 følgere

Kvinden, som både havde børn i Tunø Skoles institution og selv arbejdede på skolen, kontaktede efterfølgende skolen for at høre, hvordan hun skulle forholde sig til sagen, når hun kom tilbage fra sin barselsorlov. Blandt andet hvordan hun skulle forholde sig til uoverenstemmelsen mellem etik og moral i forhold til børnene og deres forældre. 

Det valgte Odder Kommune at tolke som uacceptabel adfærd. Der er nu indledt en fyringssag mod hende. Den bliver afgjort i morgen.

Læreren, som tog nøgenbilledet, er i dag ikke ansat eller bosat i Odder Kommune. Stiften har været i kontakt med ham, men han ønskede ikke at udtale sig om sagen.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip