Fanget af lov: Henrik skal være far - selvom han ikke har børn

Det kom som en kæmpe mavepuster, da Henrik Wulff opdagede, at hans elskede lille pige på tre år ikke var hans egen datter. Henrik har adskillige gange forsøgt at få annulleret sit faderskab, men loven spænder ben for ham.

Sammen med sin daværende kæreste fik Henrik Wulff en datter i 2002, men kort efter gik parret fra hinanden. Forinden havde de været kæreste i tre år. Det skriver TV2

Henrik, der til daglig er politibetjent, så sin datter regelmæssigt efter bruddet, men uenighederne mellem Henrik og eks-kæresten blussede konstant op. Og da en ven til Henrik nævnte, at der var mulighed for, at datteren ikke var hans, tog han beslutningen om at dna-teste den treårige pige. 
 
Testen afslørede, at Henrik og hans lille pige ikke var i familie. Efter lang tids betænkning kom Henrik frem til, at han ikke længere ville være forælder til barnet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Det var et hårdt slag, hun betød utroligt meget for mig. Hun var, og er helt sikkert stadig, en fantastisk pige. Men jeg kunne bare mærke med mig selv, at jeg ikke kunne være far til en pige, som ikke var min, siger Henrik til TV2.

Derefter forsøgte Henrik at få annulleret sit faderskab ved retten. Men sagen blev afvist i både byretten og landsretten, og Henrik fik også afslag på at føre sagen i Højesteret. Årsagen til de mange afslag bunder i lovgivningen på området, som lægger vægt på barnets bedste, ifølge Statsforvaltningen.

- Det er fra politisk hold bestemt, at et barn skal have både en mor og en far, hvis det er muligt. Det er en stor indgriben i et barns liv, hvis den mand, som de hele livet har troet var deres far, pludselig ikke er det. Ved vurderingen af, om en sag skal genoptages, indgår som et moment, om der har været fast kontinuerlig kontakt mellem far og barn, siger fuldmægtig i Statsforvaltningen Søren Aakjær Gam til TV2.

Yderligere siger loven, at faderskabssager kun kan genoptages, hvis moren til barnet også ønsker det. Læs hele historien her

Dagens Gossip