Fanget af understrøm: Surfer reddede otte strandgæster i land

Bornholms Politi modtog tirsdag flere henvendelser om, at der var voldsom understrøm ved Sandvig Strand, og at badende gæster havde været i store problemer. Selvom der egentligt var sat advarselsskilte op ved stranden om, at det er farligt at bade ved pålandsvind, havde de badende enten valgt at ignorere det eller ikke kunnet læse skiltet. Det fortæller den vagthavende ved Bornholms Politi, Henrik Schwarz, til bornholm.nu.

Til alt held for de udmattede badende, som havde brugt mange kræfter på selv at prøve på at svømme i land, kom en windsurfer forbi. Med sit surfbræt kunne surfere hjælpe folk ind på stranden igen.

»Jeg tror, surferen måtte hjælpe omkring otte personer sikkert på land, fordi der opstod farlige situationer. Problemet er, at forholdene ændrer sig hurtigt, og så kan det knibe med at have kræfter til at svømme ind til land,« fortæller Henrik Schwarz.

Klokken 18:30 satte kommunen midlertidige skilte op med badeforbud.

Vidnet til redningsaktionen på stranden, Martin Jensen, fortæller, at der i alt blev reddet 12 mennesker fra den voldsomme understrøm.

»To mand på stranden reddede tre andre ind ved at bruge redningskranse og redningsveste. og derudover fik de surferen og de andre ind, da han ikke selv kunne det. Den ene af mændene, der fik hjulpet en afkræftet dame op på land, mistede endda sin forlovelsesring på det,« fortæller Martin Jensen til bornholm.nu.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip