Far dømt for groft misbrug af døtre på 12 og 14 år

Grov seksuel udnyttelse og voldtægt af sine to døtre har torsdag ved Retten i Odense kostet en 45-årig mand otte års fængsel.

Overgrebene startede i 2008, hvor misbruget gik ud over den ældste af døtrene, der på det tidspunkt var 12 år gammel.

Gennem mere end to år blev hun udsat for både analt samleje og adskillige andre seksuelle krænkelser. Overgrebene fandt sted i hjemmet, i et lagerlokale på mandens arbejdsplads og under en køretur.

Efter godt to år fik pigen fred, og manden foretog sig tilsyneladende ikke noget i de næste knap tre år.

Men i 2013 kom turen til lillesøsteren, der på det tidspunkt var 14 år gammel. Gennem næsten to år blev hun adskillige gange udsat for grove voldtægter af sin far i hjemmet i Odense.

Hver gang gjorde pigen voldsom modstand og forsøgte at slippe fri, mens hun råbte, at han skulle stoppe. Men faren holdt hende fast i håndled og arme, mens han gennemførte voldtægterne, fremgik det af anklageskriftet.

I marts sidste år - nogle måneder før pigens 16 års fødselsdag - ophørte voldtægterne. I august kom de to søstre til at tale om, hvad de hver især havde været udsat for.

- De bryder sammen og fortæller deres mor, hvad der er foregået, og hun går så til politiet, fortæller sagens anklager, Peter Nygaard Hansen, til Ritzau.

Han forklarer, at den strenge straf skyldes krænkelsernes grovhed og det lange tidsrum, de er foregået i.

Foruden straffen på otte års fængsel besluttede retten, at manden ikke må bo sammen med børn under 18 år eller få besøg af børn, der ikke er sammen med en voksen.

- Retten har dømt ham efter anklageskriftet og fulgt min påstand om straf, så jeg er godt tilfreds med dommen, fastslår Peter Nygaard Hansen.

Den 45-årige har under hele sagen nægtet sig skyldig, og han ankede på stedet dommen til Østre Landsret. Han skal dog sidde varetægtsfængslet, indtil landsretten kan behandle sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip