Far efterlader 3-årig dreng i stegende varm bil: Skulle lige ind og handle

Det er ikke kun i Danmark, vi i øjeblikket kan nyde masser af sol og høje temperaturer.

Også på den anden side af sundet hos vores svenske naboer har de haft strålende vejr, og tirsdag målte man i Göteborg hele 29 grader.

Derfor er det heller ikke svært at forestille sig, hvor varm en personbil kan nå at blive i disse dage, hvis den holder parkeret i den stegende sol. Derfor har det også vagt stor forargelse, at en svensk far efterlod sin tre-årige søn i sin bil, mens han gik for at købe ind. Det skriver Expressen.

Episoden fandt sted tirsdag aften i den svenske by Gränna, som ligger sydøst for Vättern.

Her var det en forbipasserede kvinde, der pludselig opdagede den grædende og storsvedende tre-årige, der sad fastspændt i sin autostol i den aflåste bil. Først efter 15 minutter kom barnets far ud af det supermarkedet, hvor han var gået ind for at handle. På dette tidspunkt var der 26 grader udenfor.

- Hun bemærkede, at drengen skreg, græd og svedte meget. Der kan virkelig blive meget varmt i en bil i dette vejr. Hun ventede derefter på drengens far, og da han kom ud fortalte hun, at hans søn ikke havde det godt. Uden at sige, hvad faren sagde, jeg kan fortælle dig, at han var meget uhøfligt. Så hun tilkalde os og afgav sin forklaring, fortæller svensk politis talsmand, Lasse Johansson.

Faderen er efterfølgende blevet politianmeldt for at udsætte sin søn for fare.

- I en situation som denne, skal du som vidne smadre ruden efter fem minutter. Der kan være op mod 50-60 grader i bilen, og jeg ved af erfaring, at man kan have svært ved at trække vejret, siger Lasse Johansson.

Politiet fortæller samtidig, at de ofte får anmeldelser om dyr, der bliver efterladt i en varm bil, men at det i dette tilfælde var en dreng, er både usædvanligt og meget alvorlig.

- Jeg kan ikke gentage ofte nok, at man skal tænke sig om, fastslår Lasse Johansson overfor billister i sommervarmen.

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip